Programajánló: 2017. augusztus 18-ától

Forrás: madachszinhaz.hu -
fesztivál ünnep LUPA2017 program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az augusztus 20-ai hétvége idén is sok meglepetést tartogat a kiruccanni vágyóknak. De persze a hűvösebb, ősziesebb időjárást kedvelőknek is kínálunk kulturprogramokat - hogy senki ne szenvedjen hiányt. 

Koronázási szertartásjáték

Immár ötödik alkalommal rendezik meg Székesfehérváron 2017. augusztus 18-20. között a Koronázási Ünnepi Játékokat. Az összművészeti fesztiválnak köszönhetően az ország egykori szakrális központjának, az Árpád-házi királyok ősi koronázóvárosának falai közé erre az időre beköltözik a középkor. Királyok, királylányok, lovagok jönnek szemben az utcán, fegyveres vitézek vívnak csatákat, énekmondók, csepűrágók szórakoztatják a járókelőket három napon át.

Forrás: koronazas.hu

Időpont: 2017. augusztus 18-19.
Helyszín: Székesfehérvár

Csongrádi borfesztivál

Minden év augusztusában valósul meg a Csongrádi Borfesztivál. A rendezvényen lehetőség kínálkozik főként a helyi, de más borvidékek borainak megízlelésére. A borok mellett kirakodóvásár, kézműves gasztronómiai termékek, kemencében sült langaló, parázson sült kürtőskalács, különféle lekvárok és szörpök, sajtok várják a vendégeiket. A háromnapos fesztivál számos könnyűzenei koncertet, színes kulturális és szórakoztató programot nyújt. A gyermekeket népi játszóház, kézműves foglalkozás és mesejáték várja.

Forrás: csongrad.hu

Időpont: 2017. augusztus 18-20.
Helyszín: Csongrád, Fő utca

BioTechUSA Beast of the Beach Freestyle Street Workout - powered by BARBRO verseny

Hozd a legjobb formád és szerezd meg a Beast of the Beach címet a street workout megmérettetésen! A verseny mellett street workout workshop Tamási Patrik és Rozs Gergely street workout versenyzők, street workout és calisthenics instructorok vezetésével, egy hatalmas hip-hop buli, értékes BioTechUSA nyeremények és változatos programok várnak a szombaton a Lupa Prémium Beach-re látogatókra. További infó ITT.

Forrás: Youtube

Időpont: 2017. augusztus 19.
Helyszín: Budakeszi, Lupa-tó

Magyar ízek utcája

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját. Évről évre itt mutatják be az ország tortáját és a Szent István napi kenyeret, valamint számtalan gasztronómiai különlegesség jelenik meg az ország és a Kárpát-medence minden tájáról.

Forrás: augusztus20.kormany.hu

Időpont: 2017. augusztus 19-20.
Helyszín: Budapest, Várkertbazár

Bor, zene, irodalom, színház és sport: Kerekdomb fesztivál

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával idén második alkalommal megvalósuló Kerekdomb igazi összművészeti hétvégére várja azokat, akik még szeptemberben sem szívesen intenek búcsút a fesztiváloknak. Az őszi fesztiválon hat helyszín várja a látogatókat: a Vincellér Ház Nagyszínpadán könnyűzenei koncertek, az Oroszlános Borhotel és Borvendéglőben irodalmi- és boros programok, a Maillot-kastélyban gyerekprogramok, a római katolikus templomban komolyzenei koncertek, a Művelődési Házban színházi előadások lesznek, a Hegyaljai Alkotóházban pedig népi iparművészek mutatkoznak be. A szeptemberi fesztiválon a szüret kap hangsúlyosabb szerepet.

Forrás: Facebook/Kerekdomb fesztivál

Időpont: 2017. szeptember 8-10.
Helyszín: Tállya

Jézus Krisztus szupersztár

Nagyszabású, modern és látványos előadás keretében láthatják a nézők Veszprémben Andrew Lloyd Webber klasszikus művét, a Jézus Krisztus szupersztárt. Az darabot óriási sikerrel játszotta a Madách Színház az elmúlt évek során. Amikor Andrew Lloyd Webbert és Tim Rice-ot megkérdezték londoni bemutatójuk előtt, miért választották Jézus történetét alkotásuk tárgyául, válaszuk rövid volt: azért, mert nagyszerű sztori. A rockopera premierje 1970-ben volt a Palace Theatre-ban, majd London után a világ szinte valamennyi országában bemutatták. A műből készült musicalfilm világsikert aratott, és Oscar-díjra is jelölték. A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja Magyarországra csaknem huszonöt év után tért vissza 2010-ben, amikor a Madách Színház hármas szereposztásban tűzte műsorára a világhírű rockoperát.

Forrás: madachszinhaz.hu

Időpont: 2017. november 25.
Helyszín: Veszprém

Minden idők legjobb Stephen King-filmjeihttp://www.life.hu/kult/20170811-a-horrorkiraly-a-moziban-minden-idok-legjobb-stephen-king-filmjei.htmlRövid időn belül két új, Stephen King-regényből készült filmet is bemutatnak mostanság, ennek apropóján pedig listára gyűjtöttük minden idők talán leghíresebb és legnagyobb hatású horrorszerzőjének eddigi legsikeresebb kirándulásait a moziban. Közte egyáltalán nem csak horrorokkal. KultOrigoEzeket a Sziget-koncerteket nézheted meg onlinehttp://www.life.hu/kult/20170811-sziget-koncertek-eloben-stream-segitsegevel.htmlHa nincs időd/kedved/pénzed kimenni idén a Szigetre, akkor sem kell búslakodnod! A két legkiemelkedőbb színpad fellépőinek koncertjeit már otthon is végignézheted. Kényelemesen, a kanapén ülve. Ugye, milyen jól hangzik!? Kult--Ez volt Pink különleges kérése a Sziget szervezőitőlhttp://www.life.hu/kult/20170809-ez-volt-pink-kulonleges-kerese-a-sziget-szervezoitol-kes.htmlA világsztárok különleges kéréseit teljesíteni idehaza néha nem egyszerű feladat. Pink kérését nem volt nehéz tiszteletben tartaniuk a Sziget Fesztivál szervezőinek, ám mindenki meglepődött, amikor meghallották, milyen feltételek mellett lesz hajlandó belépni az öltözőjébe a világsztár. Kult--50 éves a brit macsó: Jason Statham legemlékezetesebb filmszerepeihttp://www.life.hu/kult/20170725-jason-statham-legemlekezetesebb-filmszerepei.htmlBizony, a mai napon már a mindig fitt, kőkemény arcélű és borostájú brit akciósztár is betölti az 50. életévét, mi pedig ebből az alkalomból sorra vettük az egymásra a legtöbb esetben meglehetősen hasonlító, a karrierje szempontjából meghatározó mozis karaktereit. KultOrigoVin Diesel 50 éveshttp://www.life.hu/kult/20170718-vin-diesel-50-eves-szuletesnapja-van.htmlFélévszázados, jubileumi születésnapját ünnepli ma Vin Diesel, akit legtöbbször kopasz fejjel, ujjatlan pólóban akciózva láthattunk a filmvásznon - de akadnak azért más jellegű szerepei is a karrierjében, mint ahogyan az a jeles alkalomra született válogatásunkból ki is derül. Kult--Minden idők 13 legmegbotránkoztatóbb videoklipje (18+)http://www.life.hu/kult/20170710-minden-idok-legmegbotrankoztatobb-videoklipjei.htmlLegyen szó mozifilmekről, könyvekről, napi hírekről vagy akár videoklipekről, - valljuk be - manapság egyre nehezebb alulról súrolni a közönség ingerküszöbét. Sokan próbálkoznak ezzel a művészvilágban és a filmipar mellett főleg a zeneipar az, ahonnan - dalszövegek és videoklipek formájában - ömlik a nyakunkba az erőszak. Szinte a végtelenségig sorolhatnánk azokat a zeneszámokat, amelyekhez olyan képi világot társítottak a rendezők, amelyek a megjelenésük korában a legtöbb emberben kiverték a biztosítékot – ezek közül válogattunk most 15 darabot, időrendi sorrendben.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.