75 éves lett Paul McCartney: Boldog születésnapot

2017.06.18. 08:25

Paul McCartney csaknem 6 évtizede van a pályán, ő a brit rockzene megtestesítője, egy igazi élő legenda! A 75 éves zenész minden idők legsikeresebb albumkészítője!

Paul McCartney 1942. június 18-án látta meg a napvilágot egy liverpooli kórházban, ahol édesanyja nővérként dolgozott. Már kisgyerekként elkezdett érdeklődni a zene iránt, amiben apja az elejétől fogva támogatta. A zenész először trombitálni kezdett, de abban sosem lett profi, ellenben több más hangszeren kitűnően játszik. 

Paul McCartney 75 éves lettForrás: AFP/Patrick Kovarik

McCartney először mint a Beatles basszusgitárosa, billentyűse, gitárosa, énekese és dalszerzőjeként vált ismertté, mára már igazi ikon.

A ma 75 éves művész elismerten a 20. század egyik legnagyobb zenei ikonja, a brit rockzene megtestesítője. A majdnem hat évtizedes pályafutása alatt több mint 500 millió lemezt adott el világszere, nem csoda, ha Nagy-Britanniában ő minden idők legsikeresebb albumkészítője.

Amerikában eddig 21-szer kapott Grammy-díjat, és kétszer is beiktatták a Rock And Roll Halhatatlanjainak Csarnokába. Bár a brit sajtó sokszor vádolja azzal, hogy régimódi, a mai napig milliók rajonganak érte, nem véletlenül, hiszen olyan dalok fűződnek a nevéhez, mint a Yesterday, vagy a Let It Be.

Paul McCartneyszületésnap