75 éves lett Paul McCartney: Boldog születésnapot

Forrás: AFP/Patrick Kovarik -
Paul McCartney születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Paul McCartney csaknem 6 évtizede van a pályán, ő a brit rockzene megtestesítője, egy igazi élő legenda! A 75 éves zenész minden idők legsikeresebb albumkészítője!

Paul McCartney 1942. június 18-án látta meg a napvilágot egy liverpooli kórházban, ahol édesanyja nővérként dolgozott. Már kisgyerekként elkezdett érdeklődni a zene iránt, amiben apja az elejétől fogva támogatta. A zenész először trombitálni kezdett, de abban sosem lett profi, ellenben több más hangszeren kitűnően játszik.

Paul McCartney 75 éves lett Forrás: AFP/Patrick Kovarik

McCartney először mint a Beatles basszusgitárosa, billentyűse, gitárosa, énekese és dalszerzőjeként vált ismertté, mára már igazi ikon.

A ma 75 éves művész elismerten a 20. század egyik legnagyobb zenei ikonja, a brit rockzene megtestesítője.

A majdnem hat évtizedes pályafutása alatt több mint 500 millió lemezt adott el világszere, nem csoda, ha Nagy-Britanniában ő minden idők legsikeresebb albumkészítője.

Amerikában eddig 21-szer kapott Grammy-díjat, és kétszer is beiktatták a Rock And Roll Halhatatlanjainak Csarnokába.

Bár a brit sajtó sokszor vádolja azzal, hogy régimódi, a mai napig milliók rajonganak érte, nem véletlenül, hiszen olyan dalok fűződnek a nevéhez, mint a Yesterday, vagy a Let It Be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.