Elhunyt Laura Biagiotti olasz divattervező

Forrás: Thinkstock -
divattervező Laura Biagiotti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május 26-án este történt a tragédia, amelyen már az orvosok sem tudtak segíteni.

Hirtelen szívleállás okozta a 73 éves divattervező halálát. Szerdán este, a római otthonában lett rosszul, a kiérkező mentők agykárosodással, kritikus állapotban szállították a Sant' Andrea kórházba.

Mindent megtettek a stílustanácsadó megmentéésért, de sajnos péntekre, azaz

május 26-ára virradóra életét vesztette.

Elhunyt a híres olasz divattervező
Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Biagiotti neve azért fontos a divatszakmában, mert ő az első olasz női dizájnerek egyike, akinek a munkái világhírűek lettek. Csodálatos kötött ruhakölteményei után megkapta a "Kashmir Királynője" elnvezést is, sokak memóriájában így él.

Az 1943-as születésű Laura eredetileg régészettel akart foglalkozni, de végül édesanyja szabászatában kötött ki, mert ott volt rá szükség.

Innen indult el a karrierje, egyre többet tanult a ruhákról és a divatról, de azt akkor még senki nem gondolta volna, hogy a világ nagyjainak egyike rejtőzik benne - írta meg az Independent.

Divattervező múzsája lett Görbe Nóra

Görbe Nórát arra kérték fel, hogy egy nyolcvanas évek inspirálta kollekciójához álljon modellt egy fotó erejéig. A színésznő eleinte egy kicsit aggódott a végeredmény miatt, de végül igent mondott a felkérésre. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.