Programajánló február 16-23.

Forrás: Thinkstock -
kultúra programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szereted a palacsintát? És a kocsonyát? Akkor ezen a hétvégén bőven lesz programod, nem fogsz unatkozni!

Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang

Ismerős Arcok, a Piramis, Deniz, a Paddy and the Rats, az Animal Cannibals, Balázs Pali és Aradszky László csak néhány név azok közül a fellépők közül, akik három színpadon szórakoztatják majd a közönséget a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon, ahol idén elkészül az Óriás Díszített Tükörkocsonya is. A rendezvényt méltán az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiváljaként és vásáraként tartják számon, amit jól bizonyít, hogy idén is több mint 115 gasztronómiai különlegességet kínáló árus árulja a finomabbnál finomabb portékáit, de elsősorban persze a kocsonyát és annak is számos változatát. A miskolci kocsonya legendája és az ebből eredő mondás, mely szerint „Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka" is megelevenedik, hiszen a „békás" kocsonyát is megkóstolhatják az ínyencek.

Helyszín: Miskolc belvárosa
Időpont: 2017. február 17-19.

Fotó: Kaszás Tamás

Palacsintafesztviál

Tegye fel a kezét az, aki szereti a palacsintát. Ugye, ugye?! Mindegy, hogy túrós, fahéjas, lekváros vagy éppen kakaós, szinte bármilyen verzióban jöhet. Ezúttal Kecskeméten rendezik meg ennek az isteni ételnek a napját, a palacsintafesztivált. Lesz palacsintasütő verseny, kóstoló, palacsintáskirály-választás és -koronázás, palacsintaevő verseny, palacsintatánc, sok-sok játék és gyermekprogramok.

Helyszín: Kecskemét, belváros
Időpont: Bemutató 2017. február 18.

Forrás: Thinkstock

Reneszánsz mulatság Mátyás udvarában

Mátyás udvarába várják a családokat, ahol egy reneszánsz mulatság részesei lehetnek. A 7-14 évesek a múzeum kiállításaiban elképzelhetik, hogyan is éltek elődeink, a régi korok emberei. A Históriás Történeti Kalandozás történeti múltidézés a kiállításon megismerhető tárgyak segítségével.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest
Időpont: 2017. február 20.

Forrás: Thinkstock

Az Úr komédiásai – színházi előadás

Hosszú és fájdalmas utat tesz meg Ferenc az örömre ébredésig, hiszen szorongásoktól és félelmektől meggyötört szívét kell tisztára mosnia, hogy ott meglelje Istent. Ezen az úton vezet végig bennünket Ghelderode egy lélek felemelkedésének történetét tárva elénk, amely történetben minden figura, még a legvisszataszítóbb is valójában különböző szerepekben e lélek segítője. A Halál maga is a kezdetben félelmetes tábornokként látott lényből végül fényes angyallá nemesül, aki az anyagi világból való szabadulást hozza el Krisztus szegényének. Ritkán adatik meg, hogy egy szent történetét olyan hivatottan szólaltassák meg, ahogy azt Ghelderode tette, aki arra is képes volt, hogy mindezt a saját korában, a 20 század eleji nagyváros zűrzavarában virágoztassa ki. Több ez, mint egy egyszerű színdarab, olyan beavatott lélek műve, mint amilyen Shakespeare, Dante vagy Madách volt.

Helyszín: Nemzeti színház (Budapest, Bajor Gizi park 1.)
Időpont: Bemutató 2017. február 24-én

Fotó: Eöri Szabó Zsolt/Nemzeti Színház

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.