A testvére jelentette be: szívroham következtében elhunyt a világhírű zenész

Bob Belden szaxofon Miles Davis Grammy-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Bob Belden háromszoros Grammy-díjas dzsessz-szaxofonos, zeneszerző és producer, aki Miles Davis zenéjének egyik legnevesebb szakértője volt.Forrás: AFP/Frazer Harrisonmiddleon12571236

Bob Belden szívroham következtében szerdán 58 éves korában halt meg egy New York-i kórházban - közölte testére, Elizabeth Belden Harmstone.

A szaxofonos az 1980-as években kezdte pályafutását Woody Herman big bandjében. Első saját albuma 1989-ben jelent meg Treasure Island címmel. Egyik legjobb ismerője volt Miles Davies, minden idők egyik legnagyobb dzsessztrombitása zenéjének, és az 1990-es években háromszor kapott Grammy-díjat - a legjobb történelmi album, a legjobb lemezborító és szöveg kategóriában - Davies munkásságának kiadásáért a Sony/Columbia kiadó égisze alatt.

A mindig új utakat kereső Belden egy sor olyan albumot adott ki, amelyen Puccini, a Beatles, Sting vagy Carole King zenéjét dzsesszváltozatban mutatta be a zenekedvelőknek – írta az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.