Mary Jane Watson kaland képregény Peter Parker Kirsten Dunst emlékezetes Pókember Sam Raimi szuperhős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pókember - valódi neve Peter Parker - 1962-es megszületése óta az egyik legnépszerűbb szuperhőssé nőtte ki magát. Számos könyv, sorozat és film főszereplője lett. Karrierje során jó néhány nővel bonyolódott viszonyba. Íme, legemlékezetesebb kalandjai.

Nézd meg Peter Parker legjobb nőit egy helyen!

A Life.hu választása: Mary Jane Watson
Mary Jane neve először a The Amazing Spider-Man 15. (1964) számában bukkant fel, de a karakter valódi feltűnésére egészen a The Amazing Spider-Man 42. számáig kellett várni. A lányt az alkotók kezdetben csak vetélytársnak szánták Peter nagy szerelmének, Gwen Stacynek, viszont a karakter idővel kinőtte magát, és Parker életének egyik legfontosabb szereplőjévé vált. Peter és Mary Jane viszonya igazi se veled, se nélküled kapcsolat volt. A szuperhősnek kétszer kellett megkérnie a lány kezét, mire végül igent mondott.

Forrás: AFP

A pár házassága azonban nem volt feszültségektől mentes, rengeteg tragédián mentek keresztül. A legnagyobb csapást maga a Marvel mérte rájuk, ugyanis a kiadó szerkesztői 2007-ben semmissé tették a frigyet.

Mary Jane Watson karaktere a Sam Raimi-féle Pókemberekben jelentős szerepet kapott, Kirsten Dunst alakítja. A lány eredetileg szerepelt volna a Marc Webb rendezte Csodálatos Pókember 2-ben is, de a Shailene Woodley alakította figurát végül kivágták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.