Ünnepi smink karácsonyra: meleg arany és jeges fuvallattal

Forrás: Shutterstock -
karácsony ünnep smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem ünnep az ünnep csillogó textúrák nélkül. A legújabb őrület, amitől ellenállhatatlan leszel az ünnepek alatt, az a vakítóan tündöklő, metál ragyogás.

Hogy fesztelenül élvezd az ünnepi hangulatot, legyél körültekintő a smink készítésekor. Az arctisztítás és hidratálás után a bőrtípusodnak megfelelő primerrel tökéletesítsd bőröd szerkezetét. Majd jöhet az alapozó, érdemes vitaminokban gazdag textúrát választani, hogy ragyogóan üde legyen arcod színe. Frissítsd fel a szem alatti területet az alapozó színétől 1-2 árnyalattal világosabb színű concealerrel, majd gondosan dolgozd össze a kontúrszéleket is az alapozóval. Krémpirosítóval tedd üdévé az orcákat: helyezd az arc közepére és szép átmenettel satírozd kontúrmentesen a halánték irányába a Golden Amber árnyalatú arcpirosítót. Fokozd az ünnepi pompát, bőrszíneddel harmonizáló árnyalatú highlighttal: krém highlighterrel emeld ki az arccsontot, tegyél egy keveset a szemzughoz és a szemöldökcsontra. Ezután transzparens, áttetsző púderrel fixáld le a T-zónát és a szem alatti álcázott területet.

Egy kis arany szemhéjkrém a szemhéjon és ezüst szemhéjpúder a szemzugban, és már is kész az ünnepi smink Forrás: Shutterstock

Szemöldöködet formázd meg a hajszíneddel harmonizáló árnyalatú szemöldökorral, majd száliránynak megfelelően fésüld ki a felesleget, hogy természetes hatású maradjon, végül egy áttetsző szemöldökbalzsammal fésüld át, hogy szép fénye legyen.

Az ünnepi hangulathoz próbáld ki a metál csillogású, fényes szemhéjpúdereket. Bázisnak tegyél a mozgó szemhéjadra egy világos arany szemhéjkrémet, majd a szemzughoz satírozd az Iced Gold, jeges árnyalatát. A szemhéj közepétől kifelé pedig a metál Aztec Gold meleg árnyalatú csillogó szemhéjpúdert. A szempillák tövébe finoman tegyél egy pici hideg, mélybarna szemhéjpúdert. Majd jöhet a fekete tus, amivel készíts egy hamis tusvonalat, azaz emeld ki a szemzugnál befelé, majd a szemhéj közepétől húzd meg kifelé a tusvonalat. Pillanatok alatt elkészülsz vele, és biztos, hogy szimmetrikus lesz. Szempilláidat egy természetes hatású, dúsító szempillaspirállal fesd ki. Az ünnepi sminkedet koronázd meg rubintvörös, tartós, metál csillogású ajakrúzzsal.

5 Jolly Joker ajándék divatőrülteknekhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171212-ot-jolly-joker-ajandek-divatorulteknek.htmlA nőknek nem is olyan nehéz vásárolni, mint gondolnád. Ha szerettedet érdekli a divat vagy a szépségápolás világa, akkor könnyedén örömet szerezhetsz neki. Mutatjuk az 5 Jolly Joker ajándékot, aminek minden nő örülne! SzépségOrigoKényeztesd az arcbőrödet karácsonyi fűszeres pakolásokkalhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171201-kenyeztesd-az-arcborodet-karacsonyi-fuszeres-pakolasokkal.htmlGondoltad volna, hogy az ünnep nélkülözhetetlen fűszerei nemcsak a süteményekkel és a forralt borral tesznek csodát? A bőrödet is kényeztetheted velük, megmutatjuk, hogyan! SzépségOrigoKarácsonyi outfitek, amik garantáltan ünnepi hangulatot teremtenekhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171129-karacsonyi-outfitek.htmlKarácsonykor mindenekelőtt a lelkünket kell ünneplőbe öltöztetni, de kétségtelen, hogy az is hatással van a hangulatunkra, érzéseinkre, hogy éppen milyen ruhát viselünk, így a külsőnk kicsinosítása is az ünnep része. SzépségOrigoA legcsodásabb karácsonyi kollekciók: sminkkészletek és kozmetikumok az ünnep jegyébenhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171129-karacsonyi-sminkkeszletek-es-kozmetikumok.htmlAz igazi karácsonymániásoknak nem kell elmagyarázni, hogy mennyire jó érzés megcsodálni, kézbe venni, megszagolgatni egy-egy szépségápolási márka ünnepi kollekciójának termékeit. Hagyd magad elvarázsolni az ünnep illataival és csillogásával: mutatjuk a kedvenc karácsonyi kollekcióinkat! Szépség--Végre! Eljött a karácsonyi pulcsik idejehttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171128-eljott-a-karacsonyi-pulcsik-ideje.htmlA karácsonyi hangolódásnak sok rétege van: kidíszítjük az otthonunkat, ajándékokat készítünk a szeretteinknek, süteményeket sütünk, és a hagyomány szerint ilyenkor kerülnek elő a karácsonyi pulóverek is. Ha nincs még elég ünnepi pulcsi a szekrényedben, akkor most jól figyelj, megmutatjuk az idei kínálatot! SzépségOrigoFenyőfafonás és rénszarvaskonty: a legötletesebb karácsonyi frizurákhttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20171128-a-legotletesebb-karacsonyi-frizurak.htmlMikor máskor jönne elő az ember gyerekkori énje, ha nem karácsonykor. Bátran add át magad a felszabadult ünneplésnek és csempéssz egy kis vidámságot a külsődbe is. Ha pedig úgy érzed, végérvényesen kinőttél a vicces frizurákból, csináld meg a kislányodnak, biztosan élvezni fogja. SzépségOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.