Házi készítésű fürdőgolyó pezsgőfürdőhöz - Ajándékötlet utolsó pillanatokra

Forrás: Shutterstock -
karácsony advent fürdőgolyó ajándék szépségápolás ünnep szépség kozmetikum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már a csomagolásnál döbbensz rá, hogy elfelejtetted megvenni a nagynénéd vagy egy kollégád ajándékát? Sebaj! Lepd meg házi készítésű fürdőgolyóval.

Ki ne ismerné azokat az illatozó, csábító, természetes alapanyagokból készült fürdőgolyókat, melyek percek alatt izgalmas pezsgőfürdőt varázsolnak a kádba? Könnyű szerelembe esni velük - és hasonlóan könnyű őket elkészíteni.

Hozzávalók:
- 230 g sütőpor
- 115 g citromsav
- 115 g kukoricaliszt
- 115 g Epsom-só (vagy keserűsó, gyógyszertárban beszerezhető)
- 1 teáskanál víz
- 2 teáskanál illóolaj
- 2,5 teáskanál mandulaolaj
- néhány csepp ételszínezék
- cukorból készült virág (tortadísz)

Házi készítésű fürdőgolyók Forrás: Shutterstock

Keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban. A vizet, olajat, illóolajat és ételszínezéket öntsd egy kisebb befőttesüvegbe, és keverd össze. A keveréket add a száraz hozzávalókhoz, de lassan, miközben folyamatosan kevered az egészet egy habverővel. Akkor vagy kész, ha a masszából golyót tudsz készíteni, ami nem esik szét. Ha esetleg még nem elég ragadós, egy-két csepp vizet adj hozzá, és keverd újra - de vigyázz, a kelleténél akár egy cseppel is több víz már oldani kezdi a hozzávalókat!
Kézzel formázd meg a golyót, majd nyomd óvatosan bele a cukorvirágot - utóbbi egyébként elhagyható, ha félsz, hogy ettől szétesik az egész. Hagyd száradni néhány órát meleg helyen, majd csomagolhatod is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.