Fehér csokoládés, tojás- és lisztmentes túrótorta – Sütés nélkül

Forrás: Shutterstock -
túrótorta tojásmentes karácsony lisztmentes recept desszert édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A túrótorta ezerféleképpen elkészíthető finomság, melyet végtelenül egyszerű karácsonyos hangulatba hozni. Igazán kifinomult és egyszerű desszert. Hűvösségével - a forró ételek után - remek kontrasztot ad az ünnepi ebédnek, vacsorának. Ez a recept ráadásul tojás- és lisztmentes, így az érzékenyebb családtagok is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók

  • 50 dkg áttört tehéntúró
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatin fix
  • 1,5 + 2 dl tejszín
  • 20 dkg fehércsokoládé
Fehércsokoládés túrótorta Forrás: Shutterstock

Elkészítés

Elsőként a csokis krémet kell elkészíteni. A fehércsokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd az előre felmelegített habtejszínnel alaposan összedolgozzuk. Az így kapott krémet pihentessük pár óráig a hűtőben.

Az olvasztott vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral alaposan elkeverjük, majd összedolgozzuk a tejföllel, végül pedig hozzáadjuk az alaposan áttört túrót. Ezután mehet bele a már előre elkészített fehércsokis krém.

Egy másik tálban a tejszínt és a zselatin fixet hirtelen összekeverjük, majd fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk a túrós masszához.

Ezzel a torta kész is, már csak a kapcsos tortaformába kell átönteni, és egy éjszakát pihentetni. Érdemes a tetejét lefedni például alufóliával, hogy a hűtőben lévő egyéb aromák ne járják át a tortát.

Másnap kedvünkre díszíthetjük akár gyümölccsel, színes zselatinnal, marcipánnal. De önmagában is megállja a helyét.

Jó étvágyat!

Pataki Ádám ezzel a recepttel várja az ünnepeket http://www.life.hu/karacsony/recept/20161130-pataki-adam-cukrasz-liptai-claudia-parja-ezzel-a-finomsaggal-varja-az-unnepeket.htmlA Pataki cukrászda tulajdonosa nemcsak az üzletben, de a magánéletben is sikert sikerre halmozott ebben az esztendőben. Nemrég újra édesapa lett, mely biztosan bearanyozza a mindennapjait. Ám a karácsony közeledtével Ádám nem lazíthat, így kifaggattuk, ő hogyan készül az ünnepekre, sőt egy isteni recepttel is meglepett minket. Recept--Nincs sok időd? Készíts karácsonyi desszertet 15 perc alatt!http://www.life.hu/karacsony/recept/20151204-harom-gyorsan-elkeszitheto-karacsonyi-finomsag.htmlAz ünnepi rohanásban a hátad közepére kívánod a sütés-főzést? Hogy megkönnyítsük a dolgod, a következőkben három 15 perc alatt, egyszerűen elkészíthető finomságot válogattunk össze neked! ReceptThinkstockMennyei rétestrió Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20161208-rostas-robert-karacsonyi-retes-recept-mennyei-finomsag-az-unnepi-asztalra.htmlRánézésre bonyolult, de szinte semmiség! Készítsd el te is ezt a mennyei rétest, amely tökéletes éke lesz az ünnepi asztalnak. Recept--Íme, Schobert Norbert egyik legfinomabb karácsonyi receptje http://www.life.hu/karacsony/recept/20161214-schobert-norbert-makos-gubaja-ez-szerepel-majd-az-unnepi-asztalon-recept.htmlHazánk egyik ismert házaspárja, Schobert Norbi és Rubint Réka már nagyban készül a karácsonyra. A szülők szerint egészséges finomságok sorakoznak majd a család ünnepi asztalán, a fogások közül egyet meg is osztottak velünk. ReceptOrigoRoberto konyhája: Baracklekváros linzerhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20151208-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-baracklekvaros-linzert-keszit.htmlA linzer a karácsony egyik elengedhetetlen aprósüteménye, amely az adventi hétvégékre és az ünnepekre egyaránt elkészíthető. Rostás Róbert, a Life.hu séfje a következőkben elárulja a kedvenc ünnepi linzerreceptjét. Recept--Saját készítésű bonbonokat gyártott szeretteinek Liptai Claudia http://www.life.hu/karacsony/recept/20141215-liptai-claudia-hazi-keszitesu-bonbonokat-gyartott-iden-is.htmlLiptai Claudia tavaly isteni saját készítésű bonbonokat gyártott karácsonyra. Recept--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.