Ada bonbonokkal várja haza karácsonyra a szerelmét

Forrás: Facebook/Pintér Adrienn Ada -
karácsony finomság recept szerelem Ada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dögös műsorvezető a személyre szabott ajándékokon kívül mindig készül valami különlegességgel karácsonyra. Most egy saját készítésű bonbonnal rukkolt elő, amelyet akár te is elkészíthetsz az otthonodban. 

Mi az az étel, ami nem maradhat le az ünnepi asztalról?

Párolt lila káposzta és a göngyölt csirke juhtúróval. Ezeket nagyon szeretem. A nagymamám pedig minden évben klasszikus karácsonyi fogásokat csinál, például töltött káposztát, ami szintén elengedhetetlen.

Forrás: Facebook/Pintér Adrienn Ada

Honnan szerzel inspirációt?

Változó. Van olyan, amikor a neten keresek újabb fogásokat. Bár általában nem dolgozom recept alapján, néha mégis bele-bele pillantok egy-egy fogás kapcsán. Ilyenkor mindig módosítok valamit, persze úgy, hogy passzoljon az ételhez. Emellett fel szoktam használni olyan dolgokat is, amiket otthon találok.

Klasszikus vagy inkább modern receptek dominálnak karácsonykor?

Bár mindkettőt szeretem, hosszú évek óta mégis inkább a modern főzés felé hajlok. Egy-két dolgot mindig belecsempészek az ételekbe, melyek úgy gondolom, hogy kissé különlegessé teszik az adott fogást. A konyhában igazi reformer vagyok.

Forrás: Lady Lavender/Facebook/Pintér Adrienn Ada

Gondolkoztál már, hogy idén mi lesz a menü?

Még nem volt időm foglalkozni vele, de minden attól függ majd, hogy abban a pillanatban milyen terv lesz a fejemben. Süti biztosan lesz, ám annak is valamilyen variációja. A brownie nálunk nagy sláger, bár azt is már sokkal másképp csinálom, mint kéne.

Ada nem vesztegette sokáig az idejét, és egy igazán kreatív ötlettel rukkolt elő: részt vett egy bonbonkészítő-tanfolyamon, ahol különleges finomságokat alkotott. A remekművekkel eldicsekedett Németországban élő szerelmének, Máténak is.

Íme, az isteni recept

1. lépés: ganache, azaz gazdag csokoládébevonat készítése: tetszőleges mennyiségű félédes csokoládét vízgőz fölött megolvasztunk, hozzáadunk feleannyi tejszínt, megízesítjük, fűszerezzük. A massza minimum 27-28 fokos legyen, hogy tudjunk vele dolgozni!
2. lépés: a masszát márványlapra kiöntve, spakli vagy lapos fakanál segítségével gyors mozdulatokkal temperáljuk, vagyis folyamatosan keverve/mozgatva besűrűsítjük. Semmiképp se várjuk meg, hogy az anyag megkössön!
3. lépés: a csokimasszát formába öntjük, majd valamilyen kemény felülethez csapkodva „kiütögetjük” belőle a buborékokat. Ezt követően a megtöltött öntőformát vízszintesen fejjel lefelé fordítjuk, és erősen kirázzuk.
4. lépés: az öntőformában lévő, lassan megszilárduló üreges bonbonokat spakli segítségével sorjázzuk/megtisztítjuk a fölösleges csokidaraboktól, majd ízlés szerint megtöltjük őket (marcipánnal, szárított gyümölcsökkel stb.).
5. lépés: talpalás – a maradék csokimasszát habzsákba öntjük, és a tartalmát egyenként rátöltjük a félkész bonbonokra úgy, hogy elfedjék a töltelékeket. Kézzel elsimítjuk az egészet.
6. lépés: a teljesen megtöltött öntőformát tíz percre a mélyhűtőbe tesszük, majd a megdermedt bonbonokat kiütögetjük belőle, a finomságokat pedig igény szerint díszítjük.
Pataki Ádám ezzel a recepttel várja az ünnepeket http://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161130-pataki-adam-cukrasz-liptai-claudia-parja-ezzel-a-finomsaggal-varja-az-unnepeket.htmlA Pataki cukrászda tulajdonosa nemcsak az üzletben, de a magánéletben is sikert sikerre halmozott ebben az esztendőben. Nemrég újra édesapa lett, mely biztosan bearanyozza a mindennapjait. Ám a karácsony közeledtével Ádám nem lazíthat, így kifaggattuk, ő hogyan készül az ünnepekre, sőt egy isteni recepttel is meglepett minket. Recept--Így kedveskedik az ünnepekkor Vajna Timi Andynek: csupacsokis paleo kakaós csigahttp://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20161130-vajna-timi-csokis-paleo-kakaos-csigat-keszit-andynek-karacsonyra.htmlBekukkantottunk Vajna Timi konyhájába és meglestük, hogyan készíti el Andynek a karácsony legegészségesebb és legfinomabb édességét. ReceptOrigoRoberto konyhája: Baracklekváros linzerhttp://www.life.hu/sztarkaracsony/recept/20151208-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-baracklekvaros-linzert-keszit.htmlA linzer a karácsony egyik elengedhetetlen aprósüteménye, amely az adventi hétvégékre és az ünnepekre egyaránt elkészíthető. Rostás Róbert, a Life.hu séfje a következőkben elárulja a kedvenc ünnepi linzerreceptjét. Recept--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.