Alternatív és különleges karácsonyfa-variációk

karácsony fenyőfa karácsonyi dekoráció karácsonyfa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsonyfák terén szinte senki se szeret kockáztatni. Általában mindenki megelégszik a hagyományos vágott fenyőkkel, vagy a mostanában már rendkívül élethű műfenyőkkel. Vétek azonban időnként nem kipróbálni valami újat. Az alternatív karácsonyfák között találunk abszolút minimalista stílusút, és fényárban úszó csodát is. Azonban van pár jellemző, ami mindben közös: a természetközeliség, a kifinomultság és a magas fokú dekorációs funkció.

Egy alternatív karácsonyfa remek megoldás lehet egyedülállóknak, fiatal pároknak, de akár modern felfogású idősebbeknek, vagy épp gyerekszobába is.

A legtöbb nem csupán önmagában, hanem a hagyományos családi karácsonyfa mellett, más helyiségek kiegészítőjeként is remekül megállja a helyét.

Forrás: ohbaby.co.nz

Azok, akik szeretik a fenyő illatát, gyakran csak egy ágat vesznek, és azt díszítik fel. Ez is tökéletes megoldás, de, ha kicsit tovább gondolod, vehetsz egy apró tuját, vagy épp babafenyőt – melyeket később akár a kertben is elültethetsz. De a szép, dús fenyőágat is becsomagolhatod úgy, mintha egy csöpp kis fa lenne.

Forrás: Press Loft, liveitbeautiful.com

Nem szükséges pontosan ilyenekben gondolkodnod, használd bátran csupán inspirációként őket, és alkosd meg a saját alter-karácsonyfádat.

Forrás: Press Loft

A feldíszített fenyőfa ugyan az ünnep szerves részét képezi, mégsem elengedhetetlen kelléke. A hangulatot ugyanis nem a külsőségek, hanem mi magunk adjuk.

Tűlevél nélkül is lehet - Karácsonyfák máshogyhttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20131205-tulevel-nelkul-is-lehet-karacsonyfak-mashogy-probald-ki.htmlNincs karácsony fenyő nélkül, de a fának ezúttal nem kell élőnek lennie! A trendkövetők közül egyre többen készítenek az ünnepre saját maguk karácsonyfát. Hogy ez miért jó? Egyrészt izgalmas program, akár az összes helyiségbe tehetsz egyet, tűleveleket sem hullajtanak, és a következő évben is előveheted őket. Másrészt igazán látványosak, sőt szinte biztos, hogy a lakás díszévé válnak. DekorOrigoCsak pár száz éve állítunk karácsonyfáthttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20161224-nehany-szaz-eve-szokas-a-karacsonyfa-allitas.htmlA karácsonyfa állításának szokása néhány száz éves, vélhetően Németországból ered - mondta az M1-en Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató. Dekor--Meghitt melegséget árasztó karácsonyi lámpáshttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20151210-csinald-magad-karacsonyi-lampas.htmlDobd fel otthonod hangulatát csodálatos karácsonyi lámpásokkal - az alábbi különleges darabot te magad is elkészítheted! Dekor--Egy tuti ötlet: karácsonyfadíszek gipszbőlhttp://www.life.hu/karacsony/dekor/20131120-karacsonyfadisz-keszitese-gipszbol.htmlUgye emlékszel még arra, amikor gyerekként anyák napjára kézlenyomatos gipszkarikát adtál ajándékba? Most itt az idő, hogy újra elővedd ezt a nagyszerű anyagot, mert egyrészt divatos kiegészítőket készíthetsz belőle, másrészt gyönyörű karácsonyfadíszeket alkothatsz a segítségével, akár a gyerekkel közösen. DekorOrigoKarácsonyvárás - Készíts idén különleges adventi koszorúthttp://www.life.hu/otthon/20171127-kulonleges-adventi-koszoruk-karacsony-diy.htmlVasárnap, azaz december 4-én kezdetét veszi az adventi időszak. Légy bátor, és szakíts a hagyományos formával, színekkel! Idén készítsd el saját magad az adventi „koszorút" úgy, ahogy neked a legjobb. Ehhez adunk most inspirációs ötleteket, Irány egy hobbibolt, de nem árt körbenézni otthon is! OtthonOrigoMeglepő régi magyar karácsonyi hagyományok, szokásokhttp://www.life.hu/csalad/20171122-regi-magyar-karacsonyi-hagyomanyok-szokasok.htmlA karácsonyt ma már szépen feldíszített fa és a szentestei töltött káposzta nélkül el se tudjuk képzelni. Ám régen teljesen másként nézett ki ez az ünnep. Olyan hagyományokat mutatunk, melyeket szinte biztos, hogy nem őrzöl. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.