Mézeskalácsos forró csokoládé

2017.11.30. 20:43

Azt hiszed, csak a gyerekek kiváltsága a forró csokoládé? Nos, ne hidd! A karácsony és egyben a hideg hónapok kedvenc itala fahéjjal, szerecsendióval megbolondítva lehet csak igazán szerves része a tél legkimagaslóbb ünnepének.

Hozzávalók

  • 3 csésze tej
  • 1 csésze darabolt tejcsokoládé
  • 1/4 tk szerecsendió
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • ¼ teáskanál vanília aroma
Mézeskalácsos forró csokoládéForrás: Shutterstock

Elkészítés

Egy nagy edényben, öntsd össze a tejet és a tört csokoládét, majd főzd fel kis lángon, amíg a csoki teljesen fel nem olvad. Fontos, hogy ne forrald fel! Ezután vedd le a tűzről, add hozzá a a többi hozzávalót. Keverd el alaposan. Forrón tálalt, tejszínhabbal, vagy épp apró mézeskalács figurákkal.