Top 10 karácsonyi dal, ami ünnepi hangulatba hoz

karácsony advent karácsonyi dal karácsonyi zene
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Forralt bor, sült alma, mézeskalács és persze karácsonyi dalok. Ezek mind jellegzetes kellékei az adventi készülődésnek. Elhoztunk tíz ismert karácsonyi zenét, amivel garantáltan ünnepi hangulatba kerülsz.

Christina Aguilera - Have Yourself a Merry Little Christmas

Mintha angyalok énekelnének, úgy adja elő az egyik legismertebb karácsonyi dalt Christina Aguilera. Az énekesnő tizenhét évvel ezelőtt adta ki egyetlen karácsonyi lemezét, ami a My Kind Christmas címet kapta. A lemez sokáig tanyázott a Billboard ünnepi kiadványainak listáján. Ezt az előadást meghallgatva, ez nem is csoda.

Michael Buble és Thalia - Feliz Navidad

A bolondosabb, vidámabb karácsonyi dalokat adja elő Michael Buble, és a szappanoperákból ismert Thalia. A Feliz Navidad egy 1970-es karácsonyi dal, az eredeti előadó José Feliciano volt.

Ariana Grande - Last Christmas

A Wham! 1984-es slágerét sokan feldolgozták már, köztük Ariana Grande is, aki teljesen új stílust adott az egyik leghíresebb karácsonyi dalnak. Nektek hogy tetszik a fantasztikus hangú Ariana előadásában ez a szám?

Do They Know It's Christmas?

A dalt még 1984-ben Bob Geldof írta. Az eredeti előadók között olyan sztárok voltak, mint Phil Collins, Paul Young, David Bowie, Paul McCartney, George Michael, vagy Sting. A dalt feldolgozták 1989-ben, 2004-ben és 2014-ben is. Mi most a 30 éves, jubileumi verziót hoztuk el nektek.

Beyoncé: Silent Night

Beyoncé még a Destiny's Child bandával adott ki karácsonyi lemezt 2001-ben. Mégsem ezek az ünnepi dalai a leghíresebbek, hanem azok, amikor elfogadta egy-egy karácsonyi műsor felkérését.

Frank Sinatra - Let it Snow

A dalt 1945 nyarán, hatalmas kánikulában rögzítették Hollywoodban. Az eredeti előadó egyébként nem Sinatra, hanem Vaughn Monroe volt, de tény, hogy a dalt legtöbben Sinatra előadásában ismerik.

Gwen Stefani - Santa Baby

2017-ben több sikeres előadó is kiadott karácsonyi albumot, köztük Gwen Stefani is. Az énekesnő ünnepi lemezén saját szerzemények és már ismert dalok is megtalálhatók. Stefani egyébként egy duettet is énekel a pasijával, aki szintén kiadott idén egy karácsonyi albumot.

Amy Grant - Winter Wonderland

Lágy dallamok, karácsonyi hangulat. A Winter Wonderland című slágert még 1934-ben írták, azóta pedig közel 200 feldolgozása született.

Coldplay - Christmas Lights

Hét évvel ezelőtt jelent meg a Coldplay banda karácsonyi dala, a Christmas Lights. A brit együttes soha nem adott ki karácsonyi lemezt, csupán ezt az egy ünnepi számot lehet tőlük meghallgatni.

Mariah Carey - All I Want For Christmas

Ezzel a dallal az a helyzet, mint a Reszkessetek betörők-kel. Az emberek vagy imádják, és mindig ezt hallgatják, vagy már nem bírják elviselni. Reméljük, te is abba a csoportba tartozol, akik csutkára tekerik a hangerőt, ha meghallják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.