Szakértő figyelmeztet: hatalmas kockázatnak teszik ki magukat az autósok

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Iryna Inshyna/Shutterstock. No use without permission./Iryna Inshyna -
veszély autós bluetooth sofőr
Az autósok egy egyszerű hibával annak a veszélynek teszik ki magukat, hogy személyes adataik illetéktelen kezekbe kerülnek.

A legtöbb modern autó számos beépített szórakoztató rendszerrel rendelkezik, és a sofőrök gyakran Bluetooth-on keresztül csatlakoztathatják mobiltelefonjaikat a járműhöz, mivel így egyszerűen fogadhatnak hívásokat, hallgathatnak zenét vagy figyelhetik a térképet. Sokan azonban elkövetik azt a hibát, hogy nem törlik a rendszerből a telefonjukat, mielőtt eladnák járművet, vagy, - ha bérelt autóról beszélünk -, mielőtt átadnák valaki másnak a kormányt.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Iryna Inshyna/Shutterstock. No use without permission./Iryna Inshyna

Az új tulajdonos, vagy az új sofőr így hozzáférhet egy sor, az egyén magánéletére vonatkozó információhoz. "Így az olyan érzékeny adatok, mint a név, a névjegyzék és a navigációs előzmények egy idegen ember tudomására jutnak. Ezzel lényegében személyes adatainkat osztjuk meg idegenekkel, akik azt csalárd célokra használhatják. Noha néhány autókölcsönző cégnek van olyan szabályzata, hogy minden egyes sofőr után letörli a rendszert, sokan vannak, akik nem teszik ezt meg, és az egyes autósokra bízzák" - mondta az Expressnek a szakértő, Andrew Jervis.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.