Megtalálhatták a 2014-ben eltűnt maláj gép roncsait: 239 emberrel a fedélzetén veszett nyoma

Forrás: AFP/Mohd Rasfan -
kutatás eltűnt maláj gép kutatások
Az MH370-es maláj utasszállítónak 2014 márciusában veszett nyoma 239 emberrel a fedélzetén. A Malaysia Airlines légitársaság utasszállítója Kuala Lumpurból tartott Pekingbe, amikor egy órával a felszállás után eltűnt a radarról. Egészen idáig nem a gép roncsai nem kerültek elő, ám kilenc évvel a rejtélyes és felfoghatatlan tragédia után úgy tűnik, megtalálhatták az eltűnt maláj gépet.

A szerdán közzétett 229 oldalas jelentés szerint az eltűnt roncsok Perthtől mintegy 1560 kilométerre nyugatra találhatók. Az új helyet az amatőr rádióhullámok terjedése szerint számították ki. A kutatók, Richard Godfrey, Dr. Hannes Coetzee és Simon Maskell professzor a WSPR-t használták a repülőgép repülési útvonalának észlelésére és nyomon követésére - írja a 1News.

Megtalálhatták a 2014-ben eltűnt maláj gép roncsait: 239 emberrel a fedélzetén veszett nyoma Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Amikor egy repülőgép átrepül egy amatőr rádiójelen vagy WSPR-kapcsolaton, megzavarja a jeleket, amelyek rekordjait egy globális adatbázis tárolja. A kutatók 125 ilyen zavart használtak fel a repülőgép útjának nyomon követésére több mint hat órán keresztül, miután a repülőgépek utolsó rádiókapcsolatai este 6 óra körül történtek.

A Boeing és az Inmarsat műholdak adataival kombinálva, valamint az elsodródáselemzési adatok felhasználásával ugyanazt a becsapódási helyet találták meg.

A kutatók úgy találták, a gép az Indiai-óceánba zuhant, miután kifogyott az üzemanyaguk.

A kiterjedt kutatások azonban nem találták meg a repülőgép roncsait.

Az MH370 227 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén 17 óra előtt indult el Malajziából 2014. március 8-án. Az utasok közül ketten Új-Zélandról érkeztek.

Körülbelül 17 óra 20 perckor Zahrie Shah kapitány válaszolt egy malajziai légiforgalmi irányítónak, és azt mondta: „...forduljon Ho Si Minhhez (...) jó éjszakát." A gép ezután elsötétült, eltértek a tervezett repülési útvonaltól, és vélhetően 7,5 órával később kifogyott az üzemanyagból, és az óceánba zuhant.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.