Megszólalt a magyar származású katona özvegye: még mindig nem tudta eltemetni férjét

Oroszország Ukrajna hősi halott Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború magyar származású katonai tiszteletadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Február végén Oroszország megtámadta Ukrajnát, a több hete tartó háborúban emberek millióinak élete változott meg egyik napról a másikra. A harcokban nemcsak katonák, hanem civilek is életüket veszítették, a lakóhelyüket pedig közel hárommillióan voltak kénytelenek elhagyni.

Az orosz-ukrán háború első napjaiban esett el két magyar származású katona, akik Kárpátaljáról vonultak be a hadseregbe. A tengerész özvegye három héttel férje halála után sem vehetett még végső búcsút szerelmétől, ugyanis a harcok miatt nem tudták megrendezni a temetést.

Az elesett katona özvegye reméli, hogy hamarosan eltemetheti a férjét Forrás: Shutterstock

– mondta a Borsnak Mária, Kis Sándor özvegye. A nő ragaszkodik ahhoz, hogy férje temetését katonai tiszteletadás mellett tartsák meg, szerinte ugyanis ez így lenne méltó. Mária két kisfúval maradt egyedül, és retteg a háborútól, de hiszi, hogy férje nem a semmiért adta az életét. A gyerekekkel azonban még nem volt ereje közölni, hogy meghalt az apukájuk.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.