Az elütött triatlonos barátai állítják: zöld volt a lámpa, mikor a sportoló az úttestre lépett

Forrás: shutterstock.com -
gázolás sportoló baleset tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Eucharisztikus Kongresszus emblémájával felcímkézett kisbusz ütött el egy 30 éves férfit szombat este az Andrássy úton. Most újabb részletek derültek ki az üggyel kapcsolatban.

A pozsonyi Új szó című lap írt arról, hogy a szörnyű tragédia áldozata egy ismert szlovák triatlonos, Jakub Mészáros, akinek a halálhírét a Szlovák Triatlon Szövetség is megerősítette. Jakub Lőcsén élt a szüleivel, nem volt profi sportoló, a Szlovák Tudományos Akadémia Hidrológiai Intézetben dolgozott.

A főtitkár az RTL Híradónak elmondta, hogy a sportoló barátai mást láttak, mint ami a sajtóban megjelent. Ők azt állítják, a zebra lámpája már zöldet mutatott, amikor barátjuk az útra lépett.

A hatóság jelenleg vizsgálja, hogy a kisbusz sofőrje gyorsabban ment-e a megengedettnél, tanúkat hallgatnak meg, és elemzik a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy kiderüljön, ki hibázott.

Képünk illusztráció. Forrás: shutterstock.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.