Szuperfertőző esemény lett a foci Eb döntője: ennyien kapták el ott a koronavírust

Forrás: UEFA via Getty Images/Catherine Ivill -
foci EB döntő koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A foci Eb döntőjét szuperfertőző eseménnyé nyilvánították, miután kiderült, hányan fertőződtek meg ott a koronavírussal. 

Szuperfertőző esemény lett a londoni Wembley Stadionban megrendezett döntő. A foci Eb zárómeccsére a hivatalos adatok szerint 2295 ember érkezett úgy, hogy már hordozta a vírust, és további 3 404 ember fertőződött meg. A stadionban összesen 67 ezren voltak.

Szuperfertőző esemény lett a foci Eb döntője Forrás: UEFA via Getty Images/Catherine Ivill

Jenifer Smith, a Public Health England egészségügyi igazgatóhelyettese elmondta, ez az esemény egy egyedülálló alkalom volt, amilyenre a közeljövőben valószínűleg nem lesz példa, mindenesetre ez a fertőzésszám kiváló figyelmeztetés arról, milyen könnyen terjedhet a vírus, ha szorosabb kontaktus alakul ki. Különösen most jó figyelmeztetés ez, amikor óvatosan ,de próbál mindenki visszatérni a normális kerékvágáshoz. - írja a CNN.

Itt vannak a hosszú hétvége számai: ennyi új fertőzöttet regisztráltak, és ennyien haltak meg koronavírusban
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.