2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Saját készítésű bombával akarta megölni felesége új párját egy villanyszerelő

bomba gyilkossági kísérlet féltékenység szerető villanyszerelő csőbomba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vád szerint egy 49 éves férfi házilag készített csőbombát, amit felhelyezett a másik férfi gépjárművére azért, hogy megölje őt.

A vádlott - egy 49 éves külföldi állampolgárságú férfi – a 2010-es évek elejétől él Magyarországon, és többnyire külföldön, villanyszerelői szakmában dolgozott.

A vádlott egy magyar nővel kötött házasságot, amely 2016. év körül megromlott. A felesége már ekkor közölte, hogy válni akar, majd fél évvel később azt is elmondta a vádlottnak, hogy viszonya van egy másik férfival. A házasságuk felbontására azonban végül csak 2019 nyarán került sor.

A vádlott időközben tudomást szerzett arról, hogy a feleségének kivel, melyik férfival - az ügy sértettjével - van kapcsolata. A vád szerint elhatározta, hogy egy csőbombát készít, és azt felhelyezi a férfi gépjárművére azért, hogy megölje őt, mivel őt hibáztatta a már folyamatban lévő válásuk miatt.

A vádlott a terve megvalósítása érdekében, műszaki ismereteit felhasználva, házilag egy csőbombát készített.

A sértett 2019 márciusában vásárolta a gépkocsiját. A vádlott az általa készített csőbombát március vége és június 1-je között - pontosabban meg nem határozható időpontban -, ismeretlen helyen felhelyezte a sértett által használt gépkocsira úgy, hogy azt műanyag gyorskötözőkkel az autó aljára rögzítette.

A 47 éves villanyszerelő robbanószert készített, hogy öljön Forrás: Thinkstock

Amikor a sértett 2019. június 1-jén hazaért, és a gépjárművel beparkolt az udvarba, akkor vették észre, hogy valamilyen eszköz van felszerelve a gépjármű aljára. A sértett ekkor a gépjármű alá feküdt és megtalálta az oda felszerelt csőbombát, amelyet saját maga levágott, majd ezt követően bevitte a szerkezetet a rendőrkapitányságra, ahol feljelentést tett.

A csőbomba rögzítésének helyére és az eszközben található robbanóanyag mennyiségére (csaknem 500 gramm) tekintettel, a vádlott által készített robbanószerkezet alkalmas lett volna az emberi élet kioltására, azonban több körülmény miatt a szerkezethez rögzített akkumulátorok nem működtek, ezért azok feszültség és így impulzus leadására nem voltak képesek.

A Fővárosi Főügyészség a 49 éves férfit emberölés bűntettének kísérletével, és robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntettével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Forrás: ugyeszseg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.