Jöhet az új munkarend: csak heti 2 napot kell majd bejárni dolgozni

Forrás: Shutterstock -
home office Nagy-Britannia munkarend
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan új munkarendi szabályok kerülhetnek bevezetésre a briteknél: eszerint csak heti 2 napot lesznek kötelesek a munkahelyükön tölteni. 

Egy friss kutatás alapján - melyet a YouGov készített - kiderült, hogy 5 munkaadóból mindössze 1 várná el, hogy az alkalmazottak az adott cég telephelyén végezzék a munkájukat, a többiek rugalmasan állnának a home office kérdéséhez.

Ők úgy tartják, a pandémia tökéletes volt arra, hogy bebizonyítsuk: képesek vagyunk tisztességesen dolgozni akkor is, ha nem áll ott a főnök a hátunk mögött.

Forrás: Shutterstock

"Ha pedig ez így van, akkor miért ragaszkodjunk a bejárós munkához, miért vegyük el az emberek idejét feleslegesen, amit akár a családjukkal vagy a hobbijukkal is tölthetnének?" - mondta a BP olajcég HR-vezetője, Nikki Humphrey.

Az új rendszerre már többb nagy vállalat is igent mondott, mint például a NatWest bank, vagy az ASDA - írja a DailyMail.

A pszichológus szerint háziállattal jobban megy a home office

Lássuk be, sokunk számára négylábú társaink lettek az új munkatársaink. A Cats Protection tanulmánya mintegy 700, otthon dolgozó macskatulajdonos bevonásával végezett egy felmérést, hogy többet megtudhassunk erről az egyedülálló munkakapcsolatról. Olvass tovább itt...
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.