Több ezer ember lett csalás áldozata - koronavírus elleni oltással verték át őket

Forrás: Shutterstock -
átverés oltás csalás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sósvíz-oldattal vertek át ezreket Indiában, a csalásban orvosok és más egészségügyi dolgozók is részt vettek.

Mumbai közelében legalább tizenkét helyszínen tartottak oltónapot koronavírus elleni oltás nélkül, több ezer ember vertek így át sósvíz-oldalattal.

A most leleplezett bűnbanda tagjai a nagyságrendileg 2500 áldozattól pénzt is kértek az oltásért cserébe, így mindösszesen 28 ezer dollárnak megfelelő összeggel rövidítették meg a károsultakat.

A letartóztatott orvosok egy kórházi bázisról hoztak hamisított oltóanyagot, oltási igazolványt és fiolákat és tűket - írja a CNN.

Egyelőre 14 embert tartóztattak le a hatóságok, akik feltehetően részt vettek a csalásban. A résztvevők május vége és június közepe között tartottak oltónapokat. Ezt követően néhányan gyanakodni kezdtek, hogy valós-e az oltási igazolásuk.

Több ezer embert vertek át a koronavírus elleni oltással Indiában (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az egyik oltónapot egy bérházban tartották, ahol a résztvevők azután kezdtek gyanakodni, miután egyetlen oltott sem tapasztalt semmiféle mellékhatást azt követően, hogy megkapta a hamis vakcinát. Amit szintén furcsálltak, hogy csak készpénzben fizethettek a vakcináért.

Júniusban Modi elnök átalakította az állami oltási rendszert, nagy mennyiségű oltóanyagot biztosít az állam ingyenesen a tartományoknak. Ezt követően volt olyan nap, amikor 8 millió oltást adtak be Indiában.

Jelenleg 62 millió ember, a lakosság 4,5 százaléka van beoltva az országban.

Ez is érdekelhet: Akár a nyarat is romba döntheti a delta variáns: egyre gyorsabban nyer teret

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.