A jövő héttől választhatnak vakcinát az oltásra jelentkezők Szlovéniában

Forrás: Shutterstock -
vakcina COVID-19 oltás koronavírus Szlovénia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő héttől a jelentkezők kiválaszthatják, melyik koronavírus elleni vakcinával szeretnék beoltatni magukat - jelentette be Janez Jansa szlovén kormányfő szombaton.

Jansa kiemelte: "Kulcsfontosságú, hogy elérjünk egy olyan szintű átoltottságot, amellyel biztosítani tudjuk az immunitást és a normális életet, nemcsak a nyáron, hanem őszre is".

Forrás: Shutterstock

Szlovéniában mRNS alapú vakcinákkal, Pfizer/BioNTech-val és Modernával, valamint vektor alapú oltóanyagokkal, AstraZenecával és Johnson és Johnsonnal oltanak, de a kormányfő szerint az mRNS alapú oltóanyagokkal szemben nagyobb a bizalom. Mivel ebből eddig kevesebb volt, az oltási kampány nem a tervezett ütemben haladt - mondta el.

Orbán Viktor is azt hangsúlyozza, aki nem vette fel az oltást, tegye meg. Ugyanis attól, hogy sikerült visszaszorítani a koronavírus-járványt, még nem nyugodhatunk meg. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy aki nincs beoltva, továbbra is veszélyben van.
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.