2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Októberi programajánló: Aktív kikapcsolódás a hosszú hétvégére

Forrás: Shutterstock -
színház ujszinhaz2020 fesztivál aktív kikapcsolódás október programajánló ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan itt az október 23-i hosszú hétvége, amikor végre lehetőség van arra, hogy több időt töltsünk olyan dolgokkal, amiket szeretünk. Bár már szükség van a kabátra és a meleg cipőre, érdemes minél több időt a szabadban, házon kívül tartózkodni. Ha szeretnénk aktívan eltölteni a szabadnapjainkat és egyelőre nincs konkrét tervünk, akkor íme, néhány szuper program, amelyek között biztosan megtaláljuk majd a kedvünkre valót. 

Csiszár Imre rendezése az Újszínházban - Fatornyok

Ezzel a darabbal zárták be 1944-ben a Nemzeti Színházat és az ostrom után 1945-ben, éppen nagy sikere miatt, a Vígszínház ezzel a színművel nyitott, a főbb szerepekben az eredeti szereposztással. A Fatornyok szimbolikus cím: a szülőföld ellenállhatatlan vonzásának és kitörölhetetlen emlékének a jelképe. A történet a második világháború előtti nyáron kezdődik, amikor Erdély egy részét épp visszacsatolták Magyarországhoz. A sors így két hazát ad, az egyik az asszonyé, a másik a német származású férjé. Zilahy nem ítélkezik, csak hagyja, hőseit, hogy befussák a sors által rájuk szabott utat. Szeretetteljes, egymást ugrató, derűs miliőből, két ország (egész Európa) viaskodásának színterévé válik egy család élete.
A részletekért kattints ide!

Időpont: 2020. október 25. 15:00
Helyszín: Újszínház, Bubik István Stúdiószínpad
1061. Budapest, Paulay Ede u. 35, Újszínház

Forrás: Újszínház

Gyulai Kolbászolás – és Gasztroséta

Gyulai Kolbászolás - és Gasztroséta a Gyulai kolbász hazájában címmel 2 napos gasztro programra hívják a látogatókat Gyulán. Az érdeklődőket 7 állomás várja Gyula belvárosában, ahol különböző kézműves kolbászokat csípős és nem csípős kivitelben van lehetőség megkóstolni. Ezen felül pálinka és sörök széles választéka várja azokat is, akik az evés mellett a szomjúságukat is különleges italokkal szeretnék oltani. Gyermekekkel is kiváló program a hétvégére, mivel tökfaragó családi délután és bábszínház is várja a családosokat.
A további részletekért kattints ide!

Időpont: 2020. október 23-24.
Helyszín: Gyula, belváros

Forrás: Shutterstock

Malac a jégen rendezvénysorozat, Békéscsaba

A disznótoros hagyományok jegyében kerül megrendezésre a Csabai Rendezvény pajtában egy nagyszerű programsorozat, ami a Malac a jégen elnevezést kapta. A hosszú hétvége során lesz látványdisznóvágás disznótoros ebéddel, korcsolyázási lehetőség és egész napos családi programok, mint például gokartos ügyességi feladatok, részegszemüveges akadályverseny, valamint interaktív foglalkoztató feladatok is. A háttérben a hangulatot mindegyik nap nagyszerű zenekarok biztosítják.
A rendezvényen való részvétel ingyenes.
További információkért kattints ide!

Időpont: 2020. október 23-25.
Helyszín: Csabai Rendezvénypajta
5600 Békéscsaba, Gyulai út 65/1

Forrás: rendezvenypajta.hu

Liszt Fesztivál, Gödöllő

Idén 19. alkalommal kerül megrendezésre a Liszt Fesztivál a gödöllői Királyi Kastélyban. Az első napon, csütörtökön Beethoven összes zongoraversenyét hallgathatják meg az érdeklődök fiatal zongoraművészek előadásában. Szombaton Szabadi Vilmos hegedű szólóestjét élvezheti a hallgatóság, vasárnap pedig egy hegedű, zongora és gordonka trióestre várják a zenekedvelőket.
A jegyvásárlásra online van lehetőség.
Részletekért kattints ide!

Időpont: 2020. október 22., október 24-25.
Helyszín: Királyi Kastély, Gödöllő

Forrás: kiralyikastely.hu

World Press Photo 2020 kiállítás

A World Press Photo már 60 éve segíti és támogatja a sajtó- és dokumentarista fotózást szerte a világban. A látogatók az évről évre megrendezett kiállításon olyan eseményeket, történeteket, hétköznapi pillanatokat ismerhetnek meg, amelyekre máskülönben nem figyelnének fel. A benevezett képekről a fotózás neves szakembereiből álló zsűri dönt, amely minden évben új tagokból épül fel. A kiállítás 151 felvételét a nemzetközi zsűri 73996 fotóból állította össze. Az elmúlt két évben a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett kiállítás a második leglátogatottabb volt az egész világon. Idén is van magyar díjazott Esther Horvath személyében, aki a környezet kategóriában kapott első díjat.
A bővebb tájékoztatásért kattints ide!

Időpont: 2020. október 25-ig
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Budapest

Forrás: mnm.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.