James Dean összetört autójáról készült, eddig soha nem látott fotókat árvereznek el

Forrás: Getty Images/2006 Getty Images/Hulton Archive -
fotó James Dean baleset Porsche halálos baleset árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár 20 ezer dollárért is elkelhetnek azok a fotók, amelyek James Dean halálos autóbalesetéről készültek. Ezeket a képeket használták volna fel a bírósági tárgyalás során.

Nagyon fiatalon hunyt el a legendás színész, James Dean. A Porsche típusú autóban Rolf Wütherich autóversenyző, autószerelő ült mellette. Ő túlélte a balesetet, ám a színész belehalt súlyos sérüléseibe, miután egy Ford Tudorral ütköztek.

A Ford sofőrje, Donald Turnupseed azt nyilatkozta korábban, hogy nem látta az alacsony sziluettű autót. Felelősségre senkit sem vontak, Wüterherich később visszaköltözött Németországba.

James Dean különleges tehetségű színész volt Forrás: Getty Images/2006 Getty Images/Hulton Archive

A helyszínen természetesen fotók is készültek, amelyek a nyomozás fontos részét képezték. Ezeket az eddig soha nem látott képeket árverezik most el – írja a CNN. Bobby Livingston, az RR Auction alelnöke szerint ezek egy eddig ismeretlen perspektívából mutatják meg a balesetet. Úgy becsüli, hogy akár 20 ezer dollárt, azaz majdnem 6 millió forintot is fizethetnek érte.

Ha kíváncsi vagy a képekre, ide kattintva nézheted meg.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.