Rengeteget érnek a családjával és önmagával is végző festő, Czigány Dezső képei

Forrás: Wikipedia/Magyar Digitális Múzeumi Könyvtár -
gyilkosság kép Czigány Dezső öngyilkosság festő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan kalapács alá kerülhet Czigány Dezső képe, amely nemrég került elő. A festmény állítólag a festőzseni lányát ábrázolja.

Czigány Dezső egy igazi festőzseni volt, akit nem mellesleg imádtak a nők. Zaklatott élete volt, 1937-ben öngyilkosságot követett el azután, hogy végzett unokájával, lányával és feleségével.

Most előkerült egy 39x31 centiméteres olajfestménye, amely valószínűleg a lányát ábrázolja. Bizonyára nagy lesz rá a kereslet, ha elárverezik, legutóbb árverésre bocsátott képéért is 1,4 millió forint volt a kikiáltási ár, ezt pedig 200 ezerért fogják meghirdetni.

A Czigány-képek – közte a híres Ady-portré – reneszánszukat élik, több millióért is mentek el ismertebb darabjai. A festmény, több nagyon jelentős műalkotással együtt, évtizedekig egy budapesti családi gyűjteményben „lappangott" – könnyen lehet, hogy a tavaszi aukciós évad egyik szenzációja lesz" - árulta el a Blikknek Csonka Krisztián, a Darabanth Aukciósház irodavezetője.

A képet megnézheted a lap oldalán!

Czigány Dezső festő önarcképe Forrás: Wikipedia/Magyar Digitális Múzeumi Könyvtár
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.