Még várni kell a jóidőre: hózápor is jöhet

Forrás: Thinkstock -
időjárás hózápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyelőre semmiképp se hagyd otthon a meleg ruhát, egyre hidegebb lesz. 

Bár a húsvét is elég hűvös lesz, a meteorológusok szerint ez mind semmi, az igazi lehűlés keddre és szerdára ér ide, akár hózáporra, viharos szélre is lehet számítani a magasabban fekvő településeken.

Forrás: Thinkstock

Húsvét vasárnap napközben fokozatosan csökken a felhőzet, miközben egyre inkább megerősödik az ÉNy-i szél. A középső és a nyugati tájakon viharos széllökések is lehetnek. 12 és 17 fok között alakul a csúcsérték.

Húsvét hétfő délelőtt változóan felhős időre van kilátás, csak néhol alakul ki zápor. Délután már sok felhő lesz felettünk, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. A reggeli 2 fokról 14 fok közé melegszik a levegő.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délen és keleten többfelé, máshol csak elszórtan valószínű csapadék. Erős lehűlés kezdődik, mindössze 10 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán a nagy bizonytalanság mellett folytatódik a lehűlés. Sokfelé viharossá fokozódik az északi szél és kelet felé haladva egyre több eső ígérkezik. 5 és 10 fok közé süllyed a hőmérséklet, a magasabb hegyeinkben hózápor is kialakulhat.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.