Két fiú megerőszakolt egy lányt a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban

Forrás: Thinkstock -
erőszak gyermekotthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajtóértesülések szerint nemi erőszak történt a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban. Két fiú megerőszakolt egy 17 éves lányt. 

Megerőszakoltak egy fiatalkorú, 17 éves lányt október 4-én, a II. kerületi Hűvösvölgyi Gyermekotthonban a Bors információi szerint. Két szintén ott lakó 16, illetve 17 éves fiú követte el rajta a szörnyűséget, a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya büntetőeljárást folytat velük szemben szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt. Előzetes letartóztatásban vannak.

Állytólag megerőszakoltak egy fiatalkorú lányt a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A lapnak nyilatkozó közeli ismerős szerint a fiatal lány átszállították egy másik intézménybe, állítólag a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulanciára került.

Kiderült az is, hogy az egyik fiúnak már volt hasonló ügye.

A Hűvösvölgyi Gyermekotthon egyébként a Bolyai Gyermekotthoni Központ egyik szakmai alegysége, 78 férőhelyes. Ideiglenesen vagy nevelési célzattal helyezik itt el a gyerekeket 3-tól 18 éves korig, a szülői jog felfüggesztése mellett. A lap kereste a Bolyai Gyermekotthoni Központ igazgatóját, de ő nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.