Íme egy egyszerű, de nagyszerű kütyü, ami megment a nemi erőszaktól

Forrás: Nimb.com -
nemi erőszak bántalmazás ékszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hiánypótló találmányba, - bár egyelőre még prototípusába - botlottunk bele: a segélyhívó okosgyűrűbe. A nők számára tervezett ékszer egy gombnyomásnak köszönhetően megment, ha veszélyes helyzetbe kerülsz.

Mi az, ami éjszaka, egy kihalt utcán sétálva mindig veled van? A félsz. Esetleg egy paprikaspray, vagy egy kisolló. Ha szükség van rá, akkor nagy eséllyel megvédheted magad, de pont ekkora esély van arra is, hogy

a támadód ellened fordítja a "fegyveredet."

A Nimb, azaz a segélyhívó okosgyűrű egyik alapítóját 16 évvel ezelőtt azért késelte meg egy férfi, mert a nő nem akart vele beszélgetni. A támadó először elvágta a nő torkát, utána hason szúrta és többször a szíve közelébe is döfött. Az áldozat szerencsére túlélte a súlyos sérüléseket, és most eljutott odáig, hogy

találmányának köszönhetően segítsen nőtársainak.

Forrás: Nimb.com

Az ékszerbe egy alig látható gombot rejtettek el a tenyér belső részénél, így a viselője feltűnésmentesen megnyomhatja a hüvelykujjával, a gombnyomás pedig - beállítástól függően - értesíti a segélykérő ismerőseit vagy a rendőrséget.

Az ékszer fejlesztésére 50 ezer dollárt kértek a készítők, és több, mint árulkodó, hogy az adományok összege már most túllépte a 100 ezer dollárt, pedig még több, mint egy hónap van a gyűjtés lezárásáig. A projekt Kickstarter oldalát itt találod, a termék honlapját pedig itt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.