Lemaradt a dobogóról Kapás Boglárka: "A negyedik hely is szép"

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
úszás Kapás Boglárka riói olimpia RioLife2016 dobogó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sok hiányzott a dobogóhoz, de végül a negyedik helyen zárt Kapás Boglárka 400 méter gyorson a riói olimpián.

A szám nagy favoritja, az amerikai Ledecky elképesztő tempóban kezdett, mintha Hosszú Katinkát láttuk volna a medencében, úgy hagyta ott a többieket, Kapás azonban nem esett abba a hibába, hogy hajszolni akarta az éllovast, a saját tempójában rótta a métereket. 150 méternél az ötödik helyen volt, 250-nél viszont már negyedikként érintette a falat.

A 400 méteres gyorsúszás versenyszámának döntője után Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az utolsó 50 méter előtt 8 tized volt a hátránya a harmadik helyen úszó amerikai Smith mögött, és bár ebből négy tizedet ledolgozott, a dobogó végül nem jött össze, de egy egyéni csúcs igen (4:02.37). Ledecky 3:56.46 perces, óriási világcsúccsal ajándékozta meg magát egy arannyal, Rióban ez volt a hatodik világcsúcs, a vasárnapi programban pedig a harmadik.

800 gyorson ebből még könnyen lehet egy érem

Az UTE 23 éves úszója 800 gyorson is indul Rióban, és úgy érzi, a mostani produkciója alapján méltán reménykedhet abban, hogy a hosszabb távon bezsákolhat egy érmet. „A 400-hoz inkább erő kell, mint állóképesség, nekem pedig inkább állóképességem van. Ha ezen a távon negyedik tudok lenni egy ilyen kemény mezőnyben, egy ilyen jó időeredménnyel, akkor 800-on nagyon sokra lehetek képes, és el is hiszem ezt.

Úgyhogy várom már, hogy világítsanak a kis égők a rajtkövön"

– mondta a szokásos bájos mosolyával kísérve Bogi, aki bevallotta, meglepte őt, hogy a brit Jazmin Carlin ennyit javult a májusi Európa-bajnokság óta, és be tudott férkőzni a két amerikai, Ledecky és Smith közé.

Az Eb-n még Kapás volt a jobb, aki akkor több mint egy másodpercet vert a britre, aki a májusi idején három és fél másodpercet javított, ez most olimpiai ezüstöt ért neki.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.