Anne Frank olvasás holokauszt könyv Marquez
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összeállítottuk a könyv "bakancslistánkat", melyen 5 olyan könyv szerepel, amit feltétlenül el kell olvasnod, mielőtt feldobod a bakancsodat. Nézzük csak!

Zabhegyező - Rozsban a fogó

A cím nem véletlen, ugyanis tavaly Barna Imre fordításában új életre kelt az egyik kedvenc könyvünk, a Zabhegyező. Ám J. D. Salinger regényének a Rozsban a fogó lett a címe, és ezzel nemcsak a cím, hanem a főszereplő, Holden is új köntösbe bújt. A különc, elvarázsolt fiú egy dühöngő, ugyanakkor érzékeny huligán lett. A változtatások persze megosztották az olvasókat, de annyi biztos, hogy a történet még manapság is kézen fogja az olvasót, és berántja a kalandok világába.

Forrás: Origo

Anne Frank naplója

Anne Frank a nácik által megszállt Hollandiában élő zsidó származású lány 13. születésnapjára egy naplót kapott ajándékba. Képzeletbeli barátnőjének, Kittynek írt, ám 1942 júliusában nővére, Margot, behívót kapott a munkatáborba. Ekkor a család a bújkálás mellett dönt. Anne persze folyamatosan megírja a velük történteket, egészen addig, míg egy napon megjelenik a rendőrség, és mindenkit elhurcolnak. Anne Frank a bergen-belseni koncentrációs táborban halt meg tífuszban. A könyvet egyébként az Magyar Elektronikus Könyvtárban itt megtalálhatod!

Forrás: AFP/Andrew Burton

Állatfarm - Tündérmese

Orwell regénye a sztálini korszak szatírája, amely bemutatja a Lenin halála és a szovjet-német megnemtámadási egyezmény közötti időszakot. A történet egy angol farmon játszódik, ahol az állatok a disznók vezetésével véget vetnek az Ember uralmának, ám a kezdeti öröm köddé válik, és szép lassan felváltja a diktatórikus rendszer.

Forrás: Origo

Száz év magány

A történetet Gabriel Garcia Marquez gyermekkori emlékeiből, tapasztalataiból ollózta össze. A regény Kolumbia egy kis eldugott falujában, Macondoban játszódik, bár ahogy az író mondja: „Macondo nem annyira földrajzi hely, mint inkább lelkiállapot.” És igen, a hangulatnak megfelelően változik az éghajlat. Ilyen körülmények között követhetjük egy család életét.

100 év magány Forrás: Magvető

Rém hangosan és irtó közel

Jonathan Safran Foer könyvének főszereplője egy gyerek, Oskar Schell, aki a 2011. szeptember 11-i terrortámadás során elveszti az édesapját. Oskar ezután talál egy rejtélyes kulcsot: nem tudja, hogy mit nyithat, de azt igen, hogy köze van az apjához. Ekkor úgy dönt, hogy kideríti, útja során pedig rengeteg érdekes karakterrel találkozik, és a végén talán sikerül elbúcsúznia édesapjától is.

Te olvastad már valamelyiket? Ha igen, melyiket?

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.