Egyre több a magyar prostituált külföldön

Forrás: Thinkstock -
szexrabszolga prostitució Európai Bizottság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő adatokat hozott nyilvánosságra az Europol: 2009 és 2013 között minden ötödik áldozata magyar volt az európai emberkereskedőknek. A tiniket legtöbbször csábító ígéretekkel csalják ki külföldre, vagy elrabolják őket, de az is megesett, hogy a saját családjuk adta el a fiatalokat.

Évről évre egyre több fiatal válik az emberkereskedők áldozatává. 2009 és 2013 között az Europol adatai szerint az európai emberkereskedők minden ötödik áldozata magyar volt -számolt be a Magyar Nemzet.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Sokszor Magyarország a kiindulópont

A Sándor kör csütörtöki előadásán kiderült, hogy Magyarország a szexuális célú emberkereskedelem kiinduló országa lett. Az emberkereskedők jellemzően Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyéből, a mélyszegénységben élő, főleg roma populációból szedik áldozataikat: 14-23 éves lányokat és fiúkat, akiket legtöbbször Németországba, Ausztriába, Belgiumba, Hollandiába, az Egyesült Királyságba, Franciaországba, Svájcba és Olaszországba visznek.

A fiatalok gyakran három műszakban, heti hét napon át "dolgoznak".

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A veszélyeztetettek

Gyakran a nyomorban élő családok eladják gyermekeiket, erről Németh Ágnes ezredes, az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetője számolt be a Sándor körben.

A kiemelten veszélyeztetettek közé az intézetben, vagy diszfunkcionális családban élők tartoznak:

szociálisan hátrányos helyzetű, fokozottan veszélyeztetett gyerekek, illetve azok akiknek a szülei alkoholisták, drogosok.

Amerika nem elégedett Magyarországgal

Egy amerikai külügyi jelentés szerint, a Magyarországon belüli emberkereskedelem áldozatai között különösen nagy a roma származású nők és gyermekek aránya. A 2014-es helyzetről készült amerikai külügyi jelentés 2013 után ismét megállapította: a probléma nagysága ellenére a magyar kormány nem tett elegendő erőfeszítést sem az emberkereskedelem visszaszorítására, sem az áldozatok segítésére - számolt be a Magyar Nemzet.

Szexrabszolgák Amerikában

A 23 éves Rolandot (és hét társát) Á. Gábor, B. Viktor és V. András csalta ki Amerikába azzal a szöveggel, hogy könnyű fizikai munkát végezhet egy óceánjárón, de ha kedve van, escortmunkát is vállalhat, amellyel havi 1,5 millió forint körüli összeget is megkereshet. Roland belevágott az ismeretlenbe, de alighogy leszállt a gépről New Yorkban, és a három, szintén meleg férfi elvitte a szállásra, rájött, hogy nagy bajba került. A teljes cikkünket elolvashatod itt!
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.