magyar film színház színész pasi nőnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nőnap alkalmából 7 helyes magyar színésszel kedveskedik nektek a Life.hu - osszátok be őket szombattól jövő péntekig!

SZOMBAT:
Tasnádi Bence (Couch Surf)

Forrás: http://katonajozsefszinhaz.hu

Március 6-án mutatták be Dyga Zsombor legújabb filmjét, amelyben azonnal szemet szúrt Bence helyes, alig 20-nak látszó pofija. 2012-ben végzett a Színművészeti Egyetem színész szakán, a 2012-2013 évadtól a Katona József Színház társulatának tagja. Hogy elképesztően tehetséges, azt már a szakma is felfedezte, rögtön megkapta a legígéretesebb pályakezdőnek járó Színikritikusok Díját (2013) - van tehát miért mosolyognia. Legyen tehát ő a szombat sráca, hogy igazán vidám legyen a napotok!

VASÁRNAP:
Karalyos Gábor (Coming out)

Fotó: Mudra László - Origo

A Coming outban tetszett meg nekünk bársonyos tekintete. 2002-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakán, majd egyszerre két színházhoz is elszerződve boldogította a soproniakat és a veszprémieket. Legelső filmje a Moszkva tér volt, amelyben nagy sikert aratott. 2004-től a Radnóti Színház tagja. Önfeláldozó típus, 3 hétig átvette Kertész Géza szerepét a Barátok köztben, amikor Németh Kristóf egy baleset miatt nem tudott lábra állni, de visszaadta... Veletek is ilyen előzékeny lenne, ezért legyen ő a vasárnapotok sztárja!

HÉTFŐ:
Simon Kornél (Megdönteni Hajnal Tímeát)

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A Nemzeti Színiakadémián végzett, miután a Színművészeti Egyetemen rendszeresen kirostálták, és negyedszerre ott már nem is próbálkozott. A színészet előtt rengeteg szakmában kipróbálta magát, volt londiner, reklámszervező, takarító... igazi túlélő típus. 26 éves korától azonban a színészi pályán is rakétasebességre kapcsolt - rengeteget dolgozik. A Centrál Színházban láthatod, vagy ülj be a moziba, a Megdönteni Hajnal Tímeát című remek magyar vígjátékra. Azért ő a hétfő, mert a hét kezdete mindig nyűgös, de ezzel az eltántoríthatatlan, mégis érzékeny fiúval bizonyára könnyebb lesz...

KEDD:
Lengyel Tamás (Megdönteni Hajnal Tímeát)

Fotó: Sárosi Zoltán/www.lengyeltamas.com

Hát igen - a kép magáért beszél, keddre ő kell nekünk! Őt is a Hajnal Tímeában találtuk, de ez nem szó szerint értendő, hiszen éppenhogy a szerelmeseket pártoló, a főhős legjobb barátja karaktert alakította. 2001-ben végzett a a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, jelenleg a Vígszínház tagja. Filmes karrierje az I love Budapest című filmmel kezdődött, de szerepelt Gárdos Péter mozijában, a Tréfában is. Az országos ismertséget a Jóban Rosszban Zólyom doktorának karaktere hozta meg számára. A legsármosabb színészek között tartják számon - nem véletlenül...

SZERDA:
Gesztesi Máté (Jóban Rosszban, A Nagy Duett)

Forrás: Tv2

Gesztesi Károly legidősebb fia 20 évesen került reflektorfénybe, ekkor vállalt szerepet a Duna tévé ifjúsági sorozatában, a Gézengúzokban. Máté korábban harmonikázni tanult a Zeneművészeti Főiskolán, majd Amerikában rendezői és színészképző iskolába járt. Mostanában A Nagy Duettben láthatod Cserpes Laura oldalán. Egyszerre cuki, de azért ott van benne az az őserő, amely az édesapját is jellemzi - ezzel a fiúval igazán tüzessé lehet tenni a szerdát!

CSÜTÖRTÖK:
Keresztes Tamás (Isteni műszak, Katona)

Fotó: Pályi Zsófia - Origo

10 éves kora óta színpadközelben van, ami tehetsége kiaknázása mellett kitartásra is megtanította - így egészen addig próbálkozott a színművészetire való felvételizéssel, míg sikerült. Ami éppen negyedjére sikerült, vagyis igazi csütörtöki alkatnak mondható. Diploma után előbb szabadúszóként számított rá a Katona, ám rövid időn belül leszerződtették. A kőszínházi munka mellett egyik meghatározó alkotója a Vajdai Vilmos által gründolt TÁP Színháznak. Találkozhatunk nevével más alternatív társulatok színlapján is. Dumaszínház; A38 hajó; Pince Színház... Több hangszeren virtuóz módon játszik; zenét szerez, hangszerel, saját építésű stúdiójában felvételeket kever. Billentyűse és szerzője a SADANT nevű formációnak.

PÉNTEK:
Kovács Krisztián (Centrál Színház)

Forrás: Http://csiky.hu

Krisztiánért most színházba kell mennetek, jelesül a Centrál Színházba, ahol legfrissebb munkája, A kutya különös esete az éjszakában című darab főszerepe - premierje éppen március nyolcadikára esik. Olvashattunk arról is, hogy benne lesz a Zero című, 2014-ben készülő moziban is, amelyben "N"-t fogja alakítani. Krisztiánt egyébként már évek óta nem zavarja, hogy azonos a neve a kultikus gyerekszínésszel, a Hahó, Öcsi és számos más gyerekfilm sztárjával. Izgatják a "defektes" szerepek, amelyre elmélete is van: mindannyiunkban van több-kevesebb furaság, és egy-egy ilyen átalakulásnál közelebb kerül saját szakadékai mélységeihez is. Kellemes pénteket kívánok vele!

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.