Sokan megsérültek egy szöuli metróbalesetben

Forrás: AFP -
Szöul baleset metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintegy 170 ember sérült meg egy metróbalesetben pénteken a dél-koreai fővárosban, a mentőszolgálat szóvivője szerint azonban egyik sérülés sem tűnik súlyosnak.

A dél-koreai média híradásai szerint a szöuli metró 2-es vonalának Szangvangszimni nevű állomásán egy érkező szerelvény futott bele egy másik, az állomáson álló szerelvény végébe. A baleset két héttel azután következett be, hogy egy dél-koreai komphajó elsüllyedt a Koreai-félsziget délnyugati partjainál, 302 ember - többségében középiskolás diák - halálát okozva, s az áldozatokat gyászoló ország még fel sem ocsúdhatott az elmúlt húsz év legsúlyosabb szerencsétlenségének sokkjából.

Forrás: AFP

A pénteki metróbaleset sérültjei közül 32-t kellett kórházba szállítani, de a közeli kórház egyik orvosa szerint a sérültek többsége saját lábán érkezett hozzájuk. Az ütközésben kisiklott az elöl lévő szerelvény két kocsija, és az utasok egy része állítólag akkor sérült meg, amikor a felszólítások ellenére nem maradt bent az elöl lévő szerelvényben, és sokan kiugráltak az alagútban maradt kocsikból. A városvezetés szerint magát az ütközést a követési távolságot automatikusan tartó rendszer hibája okozhatta.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.