Vonzza a külföldieket a kiszabadulós játék

Forrás: Thinkstock -
szabadulás The Guardian külföldi turista játék népszerűség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Odavannak a külföldiek a magyar kiszabadulós logikai játékokért. A vállalkozó szellemű turisták sorban állnak, hogy börtönbe zárják őket. 

Budapesten egymás után nyílnak olyan szobák, ahol egy játék keretein belül bezárják a turistát, akinek már a saját ügyességén és logikáján múlik, ki tud-e adott időn belül szabadulni. A The Guardian brit lap szerint nagy divatja van a külföldiek körében ezeknek az izgalmas szabaduló játékoknak.

Forrás: Thinkstock

A élő rejtvényekből álló játékok kombinálják a találós kérdéseket a fizikai feladatokkal. A cél, hogy a legfeljebb öt játékosból álló csapatok kijussanak a szobákból. A játék közben az idő fogy, a feszültség nő, a játékosok egyre izgatottabbak. Van, hogy a saját életük megmentése a cél, van, hogy egy robbanást kell megakadályozniuk. Sikerrel azok járhatnak, akik logikájukat és józan észjárásukat összevetve megoldják a bonyolult logikai játékot.

Budapesten jelenleg 30 helyszín található, ahol a külföldiek átélhetik az izgalmakkal teli kiszabadulás érzését.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.