Hőlégballonnal a halálba zuhant a magyar turista

halál tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindössze 34 éves volt az a magyar nő, Gy. Zsuzsanna, aki Luxorban tegnap halálos hőlégballon-balesetet szenvedett. Brit párjával a nyaralásukat akarták megkoronázni a különleges programmal, amelynek tragédia lett a vége.

A veszprémi Gy. Zsuzsanna életének talán legszebb nyaralása lehetett volna az az egyiptomi út, amely végül tegnap tragédiába torkollt.

Forrás: MTI/EPA
Forrás: MTI/EPA

A 34 éves nő brit párjával utazott a fáraók földjére, ahol - hazautazásuk előtt egy nappal - még egy extra programra, a hőlégballonozásra is befizettek. Nem sejthették, hogy ez az út lesz számukra az utolsó. A hőlégballon tartálya felrobbant, és 16 utastársukkal együtt 300 méter magasságból a halálba zuhantak.

A ballon már ereszkedni kezdett, amikor a gondola rögzítéséhez használt kötél a gáztartály köré tekeredett és lepattintotta az egyik szelepet a tartályról, amelyből lángcsóva szökött ki. Az egyik utas és a vezető ekkor kiugrottak a kosárból. Ők a túlélői a tragédiának. A többi utas - köztük Zsuzsa is - már túl későn észlelte, hogy baj van és halálra zúzták magukat, amikor megpróbáltak menekülni a kosárból - tudta meg a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.