Pilát Gábor: „Senki nem választhat fájdalom nélküli életet”

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról fájdalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha talán jobban lennénk, ha kevesebbet éreznénk a fájdalomból. Legalábbis azt gondoljuk. A világ pedig tálcán kínálja a fájdalomcsillapító megoldásokat a gyógyszerek, az alkohol, a szeretők, a munkamánia vagy a sport kényszeres hajszolása formájában.

Az aggodalom, a félelem, a megbántottság, a csalódottság és a szomorúság mind egy elképzelt érzelmi skála alsó tartományába tartozó érzelmi szintek. Ezekben az állapotokban magát is nehezen viseli el az ember, azonban van egy érzés, ami még ezeknél is lehangolóbb.

Az üresség.

Az aggodalom, a félelem, a megbántottság, a csalódottság és a szomorúság mind egy elképzelt érzelmi skála alsó tartományába tartozó érzelmi szintek Forrás: Shutterstock

Gyakran mindent megadnánk azért, hogy bármit is érezhessünk, máskor pedig ellenkezőleg: elbarikádozzuk magunkat attól, hogy a maga valójában és teljességében éljük meg az élet történéseit. Ebben a világban senki nem választhat fájdalom nélküli életet, azonban hogy a háborúban oly gyakran használt „óhatatlan veszteségeken” túl mennyit áldozol a fájdalom oltárán, az a te döntésed. Mert az életben történnek tragédiák, de a történések nagy részét mi töltjük meg fájdalommal.

Talán ellenkező előjellel, de a zenében sem működik másként. A kincset érő Stradivarius is csak hallgat a tokjában, a muzsikához fel kell nyitni. Kézbe kell venni, sok gyakorlás és az elkerülhetetlen kudarc után érzéssel és őszintén megszólaltatni.

Pilát Gábor a bűnbánatrólhttp://www.life.hu/intim/20181203-pilat-gabor-a-bunbanatrol-es-a-bunbocsajtasrol.htmlMinden embernek megvannak a saját bűnei, de ami még rosszabb, hogy sok ember ezeknek a bűnöknek a foglya marad. Olyannyira kitapinthatóvá válik a gyötrelem, mint egy rosszindulatú daganat az ember testén, amelyet mindenhová magával hurcol. IntimOrigoDóri és Krisztián kipróbálta: Lovesense G-pont-vibrátorhttp://www.life.hu/intim/20181126-gpont-vibratort-tesztelt-dori-es-krisztian.htmlA Lovense a szexuális segédeszközök piacán elsőként rukkolt elő a teljes távvezérelhetőség lehetőségével, amelyet természetesen a legújabb G-pont-vibrátoruk, az Osci is magáénak tudhat. Tesztelőpárosunk ezúttal annak járt utána, hogy valóban hasznos képességről van-e szó, vagy csupán a marketingosztályon unatkoztak túlzottan egy fáradt péntek délután? IntimOrigoPilát Gábor: "A legnagyobb problémád valószínűleg az...."http://www.life.hu/intim/20181127-pilat-gabor-tabuk-nelkul-a-parkapcsolatrol-a-sorsrol.htmlA tudatosság és a tudattalanság az elme pillanatnyi állapotától függ. A valódi lényed azonban nemcsak mindkettő fölött áll, hanem az elme fölött is. IntimOrigoPilát Gábor: „A bátorság mércéje te vagy”http://www.life.hu/intim/20181119-pilat-gabor-a-fejlodesrol-batorsagrol.htmlHányszor gondolkodtál már azon, hogy meg kell erősödnöd, mielőtt kilépnél egy mérgező kapcsolatból? Vagy azon, hogy össze kell szedned magad, mielőtt meghoznál egy döntést? IntimOrigoPilát Gábor: "Ronthatsz, de nem törölhetsz"http://www.life.hu/intim/20181031-pilat-gabor-az-elrontott-kapcsolatok-elonyeirol.html„Nagyon sokáig éltem az óvatosság korlátai között példás társként, aki a lelkét kitéve mindent megtesz a kapcsolatért. Sokszor még a saját gondolataimat, vágyaimat is elfojtva, csupán azért, nehogy a másikat akaratlanul is megbántsam, vagy konfliktushelyzetet generáljak. És tessék, most átvert. Ezt kaptam cserébe." IntimOrigoPilát Gábor: "A szeretet nem egy mesterséges, hanem eredendő állapotunk"http://www.life.hu/intim/20181003-pilat-gabor-tabuk-nelkul-a-parkapcsolatrol-a-szeretetrol-onmagunk-szereteterol.htmlAmikor kezelhetetlenné válik a pillanatnyi élethelyzetünk, megpróbálunk elmenekülni előle, és csak azzal nem számolunk, hogy akkor fogjuk leginkább eljátszani azt a szerepet, ami elől fejvesztve menekülünk. Akkor olyan lesz az egész, mint egy színdarab felvonása, leginkább a rosszabbik felvonása. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.