Pilát Gábor: „Nem divat a jó kapcsolat”

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor házasság Tabuk nélkül a párkapcsolatról szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mára odáig jutott a világ, hogy a jó kapcsolat lassan ugyanolyan szokatlan és hihetetlen, mint a válás volt néhány nemzedékkel ezelőtt.

Egy tartós kapcsolatban élő boldog pár láttán már töprengeni kezdünk: vajon miért viselik el a bekorlátozott életüket, és miért nem nyitnak ajtót a szabadságnak? Talán szeretőt tartanak? Isznak? Esetleg egy gyógyíthatatlan betegség miatt erősödött meg közöttük a szeretet hamis érzése, amit az egymásrautaltság váltott ki? De ha még pillanatnyilag felhőtlen is lenne a párkapcsolatuk, akkor sem történhetett más:

kicsit hosszabbra nyúlt a közösen eltöltött idejük a két kapcsolat közötti átutazás során.

Nem divat a jó kapcsolat Forrás: Shutterstock

Az, hogy esténként nem csupán összebújnak, mint a birkák az ólban, esetleg tényleg szeretik egymást, és nemcsak szeretők, de barátok is, akik meg tudják egymást nevettetni, az lassan már lehetőségként sem fogalmazódik meg.

Mert manapság arra kell felnézni, aki lenéző, és túl nagy luxus lenne belátni, hogy „valakinek nagyobb a farka”. Vagy egyáltalán van neki.

A történelem legnagyobb szexbotrányai: a gyereket szülő római pápahttp://www.life.hu/intim/20181119-a-tortenelem-legnagyobb-szexbotranyai-johanna-papno.htmlÚj cikksorozatunkban régi koroktól kalandozunk egészen a közelmúltig, és olyan pikáns, pajzán és polgárpukkasztó eseteket gyűjtünk össze, amelyek a maguk idejében világraszóló skandalumot okoztak. A hatodik részben következzék a 9. századi Johanna nőpápa esete – vagy pontosabban legendája. IntimOrigoA történelem legnagyobb szexbotrányai: a gyereket szülő római pápahttp://www.life.hu/intim/20181119-a-tortenelem-legnagyobb-szexbotranyai-johanna-papno.htmlÚj cikksorozatunkban régi koroktól kalandozunk egészen a közelmúltig, és olyan pikáns, pajzán és polgárpukkasztó eseteket gyűjtünk össze, amelyek a maguk idejében világraszóló skandalumot okoztak. A hatodik részben következzék a 9. századi Johanna nőpápa esete – vagy pontosabban legendája. IntimOrigoPilát Gábor: "Jól érzékelhető az önszeretet és a narcizmus közötti különbség"http://www.life.hu/intim/20181114-pilat-gabor-az-onszeretetrol-es-narcizumusrol.htmlMikortól önimádat az önszeretet? Az önimádatot mondhatjuk a mostanában nagyon divatos kifejezéssel, a narcizmussal is. Az önszeretet az, amire a minőségi túléléshez szükségünk van, ugyanis ha az ember saját magát nem szereti, akkor nem fog tudni szeretetet adni másnak sem, hiszen ami nincs bennünk, azt nem is tudjuk átadni és továbbadni sem. IntimOrigoPilát Gábor: "Ronthatsz, de nem törölhetsz"http://www.life.hu/intim/20181031-pilat-gabor-az-elrontott-kapcsolatok-elonyeirol.html„Nagyon sokáig éltem az óvatosság korlátai között példás társként, aki a lelkét kitéve mindent megtesz a kapcsolatért. Sokszor még a saját gondolataimat, vágyaimat is elfojtva, csupán azért, nehogy a másikat akaratlanul is megbántsam, vagy konfliktushelyzetet generáljak. És tessék, most átvert. Ezt kaptam cserébe." IntimOrigoPilát Gábor: "A győzelmet és a bukást is megérdemeljük"http://www.life.hu/intim/20181010-pilat-gabor-a-depressziorol-es-a-gyozelemrol.htmlEgészen jól bele lehet tanulni a megúszásba, ha muszáj. De sohasem muszáj. IntimOrigoPilát Gábor: "A szeretet nem egy mesterséges, hanem eredendő állapotunk"http://www.life.hu/intim/20181003-pilat-gabor-tabuk-nelkul-a-parkapcsolatrol-a-szeretetrol-onmagunk-szereteterol.htmlAmikor kezelhetetlenné válik a pillanatnyi élethelyzetünk, megpróbálunk elmenekülni előle, és csak azzal nem számolunk, hogy akkor fogjuk leginkább eljátszani azt a szerepet, ami elől fejvesztve menekülünk. Akkor olyan lesz az egész, mint egy színdarab felvonása, leginkább a rosszabbik felvonása. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.