Pilát Gábor bölcsesség párkapcsolat Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Nagyon sokáig éltem az óvatosság korlátai között példás társként, aki a lelkét kitéve mindent megtesz a kapcsolatért. Sokszor még a saját gondolataimat, vágyaimat is elfojtva, csupán azért, nehogy a másikat akaratlanul is megbántsam, vagy konfliktushelyzetet generáljak. És tessék, most átvert. Ezt kaptam cserébe."

Jó lenne, ha az élet olyan volna, mint egy festő vagy egy író munkája, aki az aznap rosszul sikerült alkotását még este visszavehetné, hogy hajnalban újra megteremtse. De az élet nem ilyen. Inkább olyan, mint egy színész esti fellépése a színházban.

Gyakran az életben inkább színházat játszunk, és szerepekbe bújunk ahelyett, hogy magunkat adnánk Forrás: Shutterstock

Ronthatsz, de nem törölhetsz.

És hogy a színház miért tűnik sokszor mégis valóságosabbnak, mint maga az élet? Mert gyakran az életben inkább színházat játszunk, és szerepekbe bújunk ahelyett, hogy magunkat adnánk. Pedig az életben mindennap van előadás, és mindennap színpadon állsz.

Ha azért hagy ott valaki, mert önmagadat adod, akkor az a kapcsolat nem tönkrement, hanem a helyére került. Akkor nem meghalt valami, és nem egy új strigula került a statisztikába, eggyel növelve a férfi és a nő boldogtalan kapcsolatáról szóló történetek számát, hanem egy új lehetőséged kínálkozik a boldog élethez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.