Pilát Gábor: Szakítás után, amikor felszínre tör a bosszúvágy

Forrás: Shutterstock -
bosszú Pilát Gábor párkapcsolat Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor nemcsak elhagy a hű társ, hanem még megalázva is érzi magát attól a tudattól, hogy a másiknak nem szakad meg a szíve az ő távozása miatt, akkor gyakran felszínre tör a bosszúvágy...

Amikor nemcsak elhagy a hű társ, hanem még megalázva is érzi magát attól a tudattól, hogy a másiknak nem szakad meg a szíve az ő távozása miatt, akkor gyakran felszínre tör a bosszúvágy, ami nem más, mint a másikon kitöltött harag a saját etikátlanságáért, és azért a könnyedségért, amiért a megcsalt és otthagyott fél a kilépést fogadja.

Szakítás után gyakran felszínre tör a bosszúvágy Forrás: Shutterstock

Minthogy egy kapcsolatot nemcsak a szeretet táplálhat, hanem a gyengeség és a gyűlölet is, így a bíróság a rá ruházott hatalmánál fogva a házasságnak gond nélkül véget tud vetni, a gyűlölködésnek sosem.

A mondás szerint az ember néha pénzért vesz magának problémát. A párkapcsolatokban is megvalósítható ez a tranzakció. Időnkben a saját megaláztatásunkat finanszírozzuk a kapcsolatba tett évekkel.

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.
Pilát Gábor: "Boldogtalanságra vagy ítélve?"http://www.life.hu/intim/20180926-pilat-gabor-a-boldogtalansagrol-es-boldogsagrol.htmlA becsületes embernek nem az a fő jellemzője, hogy becsülettel tűri, hogy belerúgjanak, és az elnyomás hatására végül olyan anyagtalan és csendes legyen, mint az árnyék. IntimOrigoPilát Gábor: "El kéne kezdenünk feltétel nélkül szeretni valakit"http://www.life.hu/intim/20180926-pilat-gabor-a-nelkul-szo-helyes-jelenteserol-ami-nem-egyelo-a-nelkulozessel.htmlManapság kulcs nélküli autókat vezetünk, vezeték nélküli telefonokon beszélünk, láng nélküli tűzhelyeken készítjük a zsír és szénhidrát nélküli ételeket, miközben a kapcsolataink egyre inkább lélek nélküliek, a hozzáállásunk pedig gyakran érzés és lelkesedés nélküli. IntimOrigoPilát Gábor: "Ha valaki már nem tud szeretni..."http://www.life.hu/intim/20180919-pilat-gabor-arrol-hogy-ha-valaki-mar-nem-tud-szeretni-kevesbe-becsuli-meg-a-masikat.htmlAmikor csökken valakinek a bevétele, a drága dolgok helyett pénztárcakímélőbbeket vesz magának. Esetleg eladja az autóját, lakását és kisebbet, használtat vásárol, magyarul olcsóbbat. IntimOrigoA történelem leghíresebb esküvői – így házasodott össze Napóleon és Mária Lujzahttp://www.life.hu/intim/20180917-igy-hazasodott-ossze-napoleon-es-maria-lujza.htmlÚj sorozatunkban felelevenítjük minden idők legnevezetesebb, legkülönlegesebb, legnagyobb érdeklődést kiváltó esküvőinek történetét – a régmúlttól egészen napjainkig. A mostani részben Európa akkori leghatalmasabb emberének és egy hol szövetséges, hol ellenséges állam hercegnőjének házasságkötését meséljük el. IntimOrigoPilát Gábor: "A legtöbben életük végéig hajszolnak egy megfoghatatlan és elérhetetlen célt"http://www.life.hu/intim/20180904-pilat-gabor-a-celokrol-oregedesrol.htmlAz emberek gyakran abba a tévhitbe ringatják magukat, hogy amikor megöregszenek, akkor beköszöntenek majd a boldog nyugdíjas évek. Révbe érnek, és csak az unokák, illetve csak a reklámokból idealizált utazások töltik ki majd az életüket. IntimOrigoPilát Gábor: Ezért fontos egy kapcsolat lezárásahttp://www.life.hu/intim/20180829-pilat-gabor-a-kapcsolatok-lezarasanak-fontossagarol.htmlBemehet valaki egy kaszinóba, de addig nem játszhat, amíg meg nem győződnek arról, hogy rendelkezik pénzzel. Egy párkapcsolat esetében viszont nincs arra vonatkozó hiteles kontroll, hogy az illető benne van-e még az előző kapcsolatában, lezárta, elengedte-e azt, és így lép-e a következőbe. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.