Pilát Gábor: Egy nőnek ez az egyik legfontosabb döntése az életben

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor bölcsesség párkapcsolat párválasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tapasztalat szerint a férfiaknál masszívabbá fejlődött, de ettől még nem az ő kizárólagos privilégiumuk a hamis éntudat.

Egy francia költő szerint néha „A nők úgy játszadoznak a szépségükkel, mint a kisfiúk a zsebkésükkel. Megsértik magukat vele." Mert hiába születik egy nő szépnek, ha visszaél az adottságaival. Egy nőnek az egyik legfontosabb döntése az életben: vagy szellemileg erős férfit választ, akire rá meri bízni magát, vagy nála gyengébbet, aki behódol neki.

Amennyiben az elsőre voksol, abban az esetben neki kell elsőként megszeretnie a nőt önmagában, mert csak így válik vonzóvá. A második választás az egó útja. Ez egyszerűbbnek tűnik, de itt megjelenik a női nemmel való szembenállás, ott ugyanis óhatatlanul férfi jellemvonásokat is magára kell öltenie. A férfias nő pedig leginkább a férfi karikatúrája.

A nő dönt kit választ maga mellé párnak és az milyen hatással lesz majd rá Forrás: Shutterstock

Ezen az úton járva két dolog biztosan elkíséri: kívülről a csodálat, belülről az egyre növekvő bizonytalanság.

Csak egy szellemiekben kiteljesedett férfi emelheti fel a nő lelkét. Amikor a nő nem találkozik ilyennel, de lelke mélyén vágyik rá, akkor nyer teret az egója, ami a maga módján és eszközeivel pótolja a hiányt. A csillapíthatatlan vásárlási láz, az indokolatlan túlórázás, a hatalmi harc a pozícióért, a túlzásba vitt edzés mind ezt a légüres teret hivatott betölteni.

Minél magányosabb a nő, annál több „ékszert" visel, ugyanis ha belül üresség és sötétség honol, kívülről kell a csillogás és a rivaldafény. Csak a szeretett nő szeme csillog és világít annyira, hogy le lehessen kapcsolni a külső reflektorokat.

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.