Pilát Gábor: Ezt érzi a férfi szakítás után

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tapasztalatom szerint, mi férfiak másképpen működünk, mint a nők. Egy szakítás után egy nő például képes telesírni egy százas papír zsebkendőt néhány óra leforgása alatt, sőt ezt a műveletet napokig, vagy akár hetekig is gyakorolja. De ezután lezárja magában az ügyet.

Egy férfi nagyobb valószínűséggel a szakítás utáni harmadik napon már máshol gyűri a lepedőt, még mielőtt lezárná, kiértékelné és elengedné az előző kapcsolatát. Melyik férj ne játszana el a gondolattal, hogy mit kezdene a szabadságával, ha nem lenne felesége? Vagy hányan várják tűkön ülve a napot, amikor a feleségük üzleti útra megy, esetleg a vidéki szülőket látogatja meg?

Egy férfinél később jön a felismerés, hogy mit is veszített el Forrás: Shutterstock

Persze ha megtörténik a szerencsétlenség, és valamelyikük tényleg elveszíti a feleségét, nemcsak arra képtelenek, hogy csajozzanak, hanem arra is, hogy rendesen berúgjanak a haverokkal. Ugyanis ilyenkor jön a felismerés, hogy mit veszítettek el.

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.