Pilát Gábor választás megalkuvás Tabuk nélkül a párkapcsolatról bátorság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy zord, viharos éjszakán autóval haladsz a szakadó esőben, amikor egy buszmegállót veszel észre. Három ember rostokol ott bőrig ázva. Egy idős hölgy, akinek szívrohama van, és ha nem kerül rövid időn belül kórházba, hamarosan meghal. Egy régi barátod, aki egyszer megmentette az életedet. A tökéletes partner, akiről mindig is álmodtál. Kit viszel el? Tudva, hogy kétüléses az autód, így csak egy utast vehetsz fel.

Ez a dilemma egyszer egy cég állás pályázatának, egészen pontosan az interjúsorozat részét képezte... Tehát, felveszed az öreg hölgyet, mert meg fog halni, így az ő életének a megmentése az első. Vagy felveszed a régi barátot, mert egyszer megmentette az életedet és ez lenne a tökéletes alkalom, hogy megháláld neki. Azonban, hogy ha a nagy Ő-t hagyod ott, soha többé nem találkozol vele és nem is leszel képes megtalálni a tökéletes társadat. Nos, te kit választanál?

Egy ilyen helyzetben, hogy döntenél? Forrás: Shutterstock

Az egyik tesztet kitöltő jelölt, érdekes választ fogalmazott meg:

Gyakran az élet ennél sokkal valóságosabb választás elé állít. A választás sokszor kétirányú: "Nyelsz vagy köpsz?" A megalkuvók nyelnek, a bátrak köpnek, és büszkén verik a mellkasukat. Azonban vannak helyzetek, amikor a gyenge veszít, ugyanakkor az erős sem nyer. Illetve nyerhet, de legtöbbször csak akkor, amikor képes feladni a korlátait és hajlandó odébb tolni a határokat. Ehhez talán első lépésben csak nézőpontot kell váltani. A többi pedig már jön magától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.