Pilát Gábor: "Meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot értékelni tudjuk"

Forrás: Thinkstock -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról tanulás hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mondás szerint meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot érzékelni és értékelni tudjuk.

Bizony néha bele kell esnünk a gödörbe, hiszen ebben a duális világban a fent értelmezhetetlen lenne, ha nem társulna hozzá a lent fogalma. Minthogy a tények makacs dolgok, ezt ugyan elfelejtheted, de az élet gondoskodni fog róla, hogy ne ásd túl mélyre ezt a gondolatot. A fent és a lent találkozásánál - vagyis középen - is lehetsz, azaz harmóniában önmagaddal, viszont ne feledd, hogy az arany középutat szélsőségek övezik.

Meg kell tapasztalni a mélységet, hogy a magasságot értékelni tudjuk Forrás: Thinkstock

Egyszóval a sors történéseit nem tudod befolyásolni, azonban az arra adott reakciódat igen, ezért fontosabb mindig a hozzáállás, mint maga a tény.

Amikor képtelennek érzed magad arra, hogy megbirkózz a problémák sokaságával, első lépésben csupán annyit tegyél, hogy légy megengedő a kilátástalanság érzésével. Engedd meg neki, hogy átmenjen rajtad, de ne éltesd a figyelmeddel. Válassz magadnak egy kisebb problémát az életed bármely részéről. Csak egyet. Ugorj fejest ebbe a gödörbe, mássz ki belőle, és készíts egy képzeletbeli fényképet a sikeredről. Ne értékeld túl, de konstatáld, hogy ebben sikert arattál.

Ezután egyrészt már nem mondhatod magadnak, hogy bármire képtelen vagy, hiszen egy feladatot már megoldottál, azaz lett egy alkotott képed a sikerről, másrészt könnyebb lesz kimászni a következő gödörből, ugyanis ekkor már tudod, mit akarsz látni, így a figyelmed észrevétlenül inkább a sikerre fog terelődni, mint a kudarc felé.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor
Pilát Gábor: "Spirituális nem attól lesz valaki, hogy a lakása tele van ezo-könyvekkel és füstölőkkel"http://www.life.hu/intim/20170922-pilat-gabor-a-spritualitasrol.htmlSpirituális nem attól lesz valaki, hogy a lakása tele van ezo-könyvekkel és füstölőkkel, sokkal inkább attól, hogy elfogadja a láthatón túl a láthatatlan világot is. Az előbbiben a látható és tapintható dolgok vannak, míg az utóbbiban a lelkiek és szellemiek. IntimThinkstockPilát Gábor: "A ragaszkodás nem szeretet. Ne keverd össze vele!"http://www.life.hu/intim/20170918-pilat-gabor-a-ragaszkodasrol-es-szeretetrol.htmlMinden ragaszkodás félelmet eredményez, mert minden múlandó. A szeretet az egyetlen, ami nem ragaszkodik, viszont a ragaszkodás nem szeretet. Ezért ne is keverd össze vele. Ha igazán szeretsz valakit, nem függővé teszed, hanem önállóvá. A valódi segítség az, amikor megszabadítasz valakit a segítség szükségletétől. Intim--Pilát Gábor: Párkapcsolatban az "azt hiszem, szeretlek" olyan, mint a csendes hisztihttp://www.life.hu/intim/20170915-pilat-gabor-a-parkapcsolatrol-valtozasokrol-kihivasrol.htmlA meggyőződés az, ha az ember helyesnek tart valami és azt megteszi bármi áron. Mert ha ugyanez az ember megöregszik, jobb lesz majd azon bánkódnia, amit megtett, mint amit nem tett meg, noha szerette volna. Intim--Régi idők szexszimbólumai: az ókor és Kleopátrahttp://www.life.hu/intim/20170913-szexszimbolumok-sorozat-kleopatra.htmlÚj sorozatunkban elmúlt korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a 2000-es évekig egy-egy ikonikus női szexszimbólum alakján keresztül megvizsgáljuk: mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak? A második részben az ókori Egyiptomba látogatunk. IntimOrigoPilát Gábor: Az ember olyan, mint egy teafilter. Amíg nem dobják forró vízbe, nem derül ki milyen erőshttp://www.life.hu/intim/20170908-pilat-gabor-a-szakitasrol-es-az-ahhoz-vezeto-utrol-es-az-erorol.htmlMegromlott a kapcsolatunk, válni akarok, viszont a könyvelőm hallani sem akar róla. Az a javaslata, hogy inkább szégyenkezzek a nagy italszámlák miatt... Időnként a bürokrácia, az osztozkodás procedúrája és az adóhivatal többet tesz a házasság szentségének megőrzéséért, mint az egyház. IntimPilát Gábor: A lelki bántalmazás megöli a lelkedhttp://www.life.hu/intim/20170829-pilat-gabor-a-lelki-bantalmazasrol.htmlA testivel ellentétben a lelki bántalmazást sajnos nem bünteti a törvény, pedig az szinte szó szerint megöli a lelket. IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.