Pilát Gábor: Amikor az együttlét már nem áldás, hanem a házasságtétellel járó ártalom

Forrás: Thinkstock -
Pilát Gábor házasság párkapcsolat szex Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor az együttlét már nem áldás, hanem inkább a házasságtétellel járó foglalkozási ártalom, akkor jönnek elő a lányregények legizgalmasabb részeit is meghazudtoló kifogások, azaz kezdetét veszi a szakadék felé vezető, rejtett kommunikáció.

Az, amikor jobb megoldásnak tűnik a valós okot úgy rejtve tartani, hogy a konfliktust és az aktust is elkerüljük. A "Fáradt vagyok", vagy a "Bujkál bennem valami, szerintem beteg leszek" manapság már retrónak számít, mint a Lencsi baba sárga ruhában. Sokkal trendibb, ha bevállalsz némi mondvacsinált veszekedést, és akár sértőként, akár sértettként keveredsz ki az összetűzésből, nyertél. Legalábbis látszólag, és maximum egy kis időt.

Amikor az együttlét már nem áldás, hanem inkább a házasságtétellel járó foglalkozási ártalom, akkor jönnek elő a lányregények legizgalmasabb részeit is meghazudtoló kifogások Forrás: Thinkstock

A férfiak és nők kéjvágya és érzelmi élete eltérő, ami ráadásul időszakonként is változhat. Már fiatalkorban is lehetnek különbségek. A lányok általában szexért cserébe szerelmet, a fiúk "szerelemért" cserébe szexet vágynak. A lányoknak meg kell érteniük, hogy nem kaphatnak igaz szerelemet testiségért, és a fiúknak pedig a fordítottját.

A párkapcsolatban nagy jelentősége van a testiségnek, azonban a házasságkötés nem garancia arra, hogy ezek a különbözőségek eltűnnek, illetve együtt változnak.

A férfinak nem szükséges puffadásra hivatkoznia, és a nőnek sem kell a félelmeit megfogalmazni a szájzárról. Az őszinteség nem az a dolog, amiről elméleteket kell gyártani, vagy amiről csak a gyóntatóddal beszélhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.