Így nem múlik el a szenvedély a kapcsolatodból

Forrás: Dreamstime -
szenvedély szex szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok régóta együtt élő pár tapasztalja meg, hogy idővel kihuny közöttük a régi tűz, és már nem kívánják egymást úgy, mint a kezdetekkor. Szakértők szerint azonban ebbe nem kell beletörődni, van megoldás arra, hogy újra feléledjen az egykori szenvedély.

Amint arról a kutatásban résztvevő Gurit Birnbaum, az izraeli Interdiszciplináris Központ pszichológia professzora beszámolt, azok a párok, akik a hálószobán kívül is érzékenyek egymás dolgaira és rezdüléseire, könnyebben tartják fenn a szexuális vágyat, sőt az is kiderült, hogy a nők vágyát nagyban befolyásolja az, hogy mennyire érzik férjüket érzékenynek irányukba.

Forrás: Dreamstime

Birnbaum hozzátette, hogy az érzékenység azért is rendkívül fontos egy kapcsolatban, mivel ez segít megérteni, hogy a párunk mire vágyik, mi esik jól neki. Ez az, ami igazán egyedivé teszi a kapcsolatot, hiszen a tudat, hogy én tudom igazán, mi kell a páromnak, erősíti köztünk az összetartozás érzését.

A Journal of Personality and Social Psychology című lapban közzétett vizsgálatból ugyanakkor az is kiderült, hogy létezik egy paradoxon,

miszerint minél jobban ismeri már egymást egy pár, és minél intimebb a kapcsolatuk, annál kisebb lesz közöttük a szexuális vágy.

Birnbaum és munkatársai ezt a kérdést kívánták körbejárni, ennek érdekében több kísérletet is elvégeztek, melyek közül az elsőben 100 párt kértek fel arra, hogy hat héten át vezessenek naplót egyrészt saját szexuális igényeikről, másrészt arról, hogy milyennek látják párjuk érzékenységi fokát, és mennyire érzik különlegesnek magukat a párjuk szemében.

Az eredmények azt mutatták, hogy azok az alanyok, akik a párjukat érzékenynek tartották, magukat is különlegesnek érezték, a másikra pedig úgy tekintettek, mint aki értékes és képes felkelteni a szexuális vágyukat. Mindez egyébként a nőkre volt nagyobb arányban jellemző, nekik volt különösen fontos, hogy a párjuk mennyire fogékony rájuk, mert ettől érezték magukat is kívánatosnak.

Összességében úgy látják a szakemberek, hogy az intimitás és a másik iránti érzékenység mindennél fontosabb egy hosszú távú kapcsolatban, mivel ez tudja leginkább fenntartani a tüzet és a szenvedélyt.

Sokan hazudnak a múltbéli szexuális partnerek számáról (18+)http://www.life.hu/intim/20160730-hany-multbeli-szexualis-partner-szamit-tul-soknak.htmlMennyi az ideális múltbéli szexuális partner egy felnőtt férfi és egy felnőtt nő esetén? Nos, egy internetes honlap, a Superdrug Online doctor már erre a kérdésre is választ vélt találni. Úgy tűnik, nőknél a határ 14, férfiaknál pedig 15: ezek fölött a számok fölött már promiszkuitásról beszélünk.Intim--8 tipp, hogy a szexuális vágy újra fellángoljon (18+)http://www.life.hu/intim/20160730-8-tipp-hogy-a-szexualis-vagy-ujra-fellangoljon.html A hálószobán kívüli beszélgetés a szexvágy kulcsa – derül ki egy friss tanulmányból. Sari Cooper szexterapeuta nyolc tippet gyűjtött össze, amelynek segítségével a szexuális vágy fokozható. Intim--Fördős Zé már nem szingli - Kolléganőjébe szeretett belehttp://www.life.hu/intim/20160723-fordos-ze-mar-nem-szingli-a-farm-musorvezetoje-a-kolleganojebe-szeretett-bele.htmlKét hónapja jött össze Martinával a Farm műsorvezetője. IntimFotó: Szabó Gábor - OrigoEzért nem coming outolnak a biszexuálisokhttp://www.life.hu/intim/20160702-ezert-nem-coming-outolnak-a-biszexualisok.htmlSok biszexuális férfi fél megvallani nemi irányultságát női partnereinek, rokonainak és barátainak: derül ki egy friss kutatásból. Intim--Válásáról vallott Polyák Lilla - "Sok sírás volt ebben"http://www.life.hu/intim/20160702-valasarol-vallott-polyak-lilla-homonnay-zsolttol.htmlA színésznő nem tagadja, hogy gyötrelmes időszakon van túl, sokat sírt míg ki nem mondták a válást. Ám ma már boldog új párjával, és gyerekeinek is jót tett, hogy elváltak egykori szerelmével, mivel mindketten kiegyensúlyozottabbak… Intim--Szent a béke? Újra együtt a sztárpár: Megan Fox és Brian Austin Green mégsem válnakhttp://www.life.hu/intim/20160702-megan-fox-es-brian-austin-green-megsem-valnak.htmlÚgy látszik, Megan Fox és Brian Austin Green mégsem válnak. A napokban a terhes színésznő férjével és fiaival ebédelt Los Angelesben. Intim--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.