Ismétlődő hibák a párkapcsolatokban - Miért lépünk kétszer ugyanabba a csapdába?

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szerelem csapda kapcsolat hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pilát Gábor párkapcsolati coach így vélekedik a jelenségről

Az biztos, hogy az ember mindig jól dönt. A döntés pillanatában ugyanis éppen annyi a rendelkezésére álló információja, amennyi. Ezek alapján a meglévő információk alapján választunk párt és döntünk úgy, hogy valakivel megpróbáljuk a közös életet, vagy sem. A kapcsolat létrejötte után kétféle út van: az adott párkapcsolat vagy megmarad, vagy nem, de akkor bizony tanulni kell belőle. Ha azonban nem tanulunk belőle, akkor visszakapjuk ugyanazokat a problémákat, csak éppen nem István, hanem Károly személyében.

Szakítás után a kiértékelés időszaka következzen! Forrás: Thinkstock

A mondás úgy tartja: egy hibát az ember sosem követ el kétszer.

Ez azonban nem így van, az ember általában kétszer, háromszor is elkövet egy-egy adott hibát. Egy szakítás és a vele járó gyász után éppen ezért mindenkinél a kiértékelési időszaknak kellene következnie, amikor is mindenki levonhatja az adott kapcsolatból a tanulságokat, amikor kiértékeli az ember a saját hibáit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.