Merre tart a kapcsolatod? Ez a teszt elárulja

Forrás: Thinkstock -
boldogság házasság teszt szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kívántad már azt, hogy bárcsak megtudnád, mi lesz a kapcsolatoddal, házasságoddal tíz év múlva? Most teljesülhet a kívánságod!

John Gottman 14 évig tanulmányozott 79 párt. 21 házaspár vált el ez idő alatt. 93 százalékban helyesen tippelte meg, mely párok lesznek azok, akik különválnak. Teljes mértékben arra alapozta gondolatait, hogy megfigyelte, mely párok között jelentkezik lenézés, megvetés, vagy bármi olyan jel, hogy a pár egyik fele alrendeltnek érzi magát a kapcsolatban.
Amely pároknál megjelent a lenézés, megvetés, más negatív magatartást is mutattak: kritizálást, támadást, elutasítást.

Mik azok a jelek, amik megjósolják a válást?

A Virginiai Egyetem két közgazdásza kutatta a kérdést. 3579 párral válaszoltattak meg két kérdést a kapcsolatuk két különböző időpontja alatt. Egyszer a kezdetekkor, majd hat évvel később.
Az egyik kérdés: Egy ötfokozatú skálán, ahol az egyes a sokkal rosszabb, az ötös a sokkal jobb, hányasra osztályoznád a boldogságodat, ha szétválnátok a pároddal?
A másik kérdés: Hogyan változna a párod boldogsága, ha szétválnátok?

Nyilvánvaló, hogy az első kérdés megválaszolása mutatja, hogy állsz a kapcsolatodhoz. A második kérdés, mindegy, hogy helyesen ítélted-e meg a párodat, fontosabb. Azok a párok, akik rosszul ítélték meg, hogy partnerük mennyire boldog a kapcsolatban, gyakrabban váltak el, mint akik helyesen tippelték meg, párjuk hogyan vélekedik a kapcsolatról.

Forrás: Thinkstock

Ha nem tudod, a partnered hogy érzi magát a kapcsolatban, az egy hatalmas jelzés, hogy nem osztjátok meg a gondolataitokat egymással!
Helyesen válaszoltál a tesztre? Jó úton haladsz, de még mindig van néhány dolog, amire figyelned kell:

Egyenlőség
Egy kapcsolatban elengedhetetlen, hogy egyenlőek legyenek a felek, ne legyen főnök és alárendelt szerep. Aki erőszakos és uralkodik, nem érezheti magát soha teljesen boldognak.

Túlzott optimizmus
Tudjuk, hogy a negatív gondolkodás nem vezet sehova, de ha túl nagy elvárásokkal állsz a kapcsolathoz, az általában csalódáshoz vezet.

A partner piedesztálra állítása
Ha túlidealizálod a partneredet, úgy fogja érezni, nem mutathatja neked elgyengült oldalát, illetve nem mondhatja el, ha valami bántja.

A kapcsolat túlanalizálása
Idegessé tesz és megtöri a bizalmat, ha folyton kérdezgeted magadtól vagy párodtól, hogy eléggé szeretitek-e egymást, mennyire jól működik a kapcsolat.

Ilyen egy igazi anyuka - videóhttp://www.life.hu/csalad/20150226-a-kisdumasok-anyukakrol-es-apukakrol-beszelnek.htmlMilyenek az anyukák? És az apukák? Ők valóban szeretik egymást? Lehet valakinek egyszerre több anyukája vagy több apukája? És vajon mit csinálnának a Kisdumások, ha egy kicsit a szüleik helyébe léphetnének?CsaládThinkstockLiptai Claudia: „Kétségbeejtően hamar ki tudok ábrándulni a férfiakból"http://www.life.hu/csalad/20150226-liptai-claudia-szineszno-oszinten-vallott-nemreg-elhunyt-edesapjahoz-es-a-ferfiakhoz-fuzodo.htmlA színésznő őszintén vallott nemrég elhunyt édesapjához és a férfiakhoz fűződő viszonyáról.Család--Igazi kis gyerekparadicsom épül North Westnek a Kardashian-West luxusbirtokonhttp://www.life.hu/csalad/20150226-hatalmas-jatszoteret-epitenek-north-westnek-kim-kardashian-es-kanye-west-uj-luxusotthonukban.htmlA sztárpár nem ismer tréfát, ha kislányukról, Northról van szó. Nézd meg, micsoda játszóteret építenek a kétéves csöppségnek!Család--Híres szülők, akiknek nem éppen rózsás a kapcsolatuk gyermekeikkelhttp://www.life.hu/csalad/20150225-hires-szulok-akiknek-nem-eppen-rozsas-a-kapcsolatuk-gyermekeikkel.htmlEgy hírességnek nem szokásos problémái vannak: a soha véget nem érő botrányok, feljelentések, valamint az alkohol- és drogfüggőség miatt elterjedt egy sztereotípia, miszerint a celebek kicsapongó életmódot élnek és mindent kipróbálnak, amit csak az élet kínál. Vajon ez lenne a probléma gyökere? Következzenek a legrosszabb szülő-gyerek kapcsolatok!CsaládOrigoPolgár Kriszta babája veszélybe kerülthttp://www.life.hu/csalad/20150225-polgar-kriszta-babaja-veszelybe-kerult-baranyhimlotol-kellett-felteni-a-kismamat.htmlNem telt probléma nélkül Polgár Kriszta második terhességének első trimesztere. A gyönyörű kismamának komoly áldozatot kellett hoznia, hogy második gyermekét ne veszélyeztesse és egészségesen születhessen meg.Család--Áldozatok, akik bátran küzdöttek támadójuk ellenhttp://www.life.hu/csalad/20150219-aldozatok-akik-batran-kuzdottek-tamadojuk-ellen.htmlVajon az áldozatoknak vissza kell támadniuk? Következő listánkban olyanok szerepelnek, akik képesek voltak harcolni saját magukért. CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.