Mackóval az ágyban - miért nem kellenek nekünk a tökéletes testű pasik?

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat szex tökéletesség szerelem test mackós alkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy felmérés szerint a nők 75%-a tökéletes testű pasi helyett inkább mackósabb testalkatú szeretőt választ az ágyban. Ami azért fura, mert ugyanezeknek a csajoknak a saját testükkel szemben az az elvárása, hogy minél fittebb és tökéletesebb legyen.

Kézenfekvő gondolat lenne tehát, hogy a tökéletes testű nő megkeresse a párját, és együtt kápráztassák el a világot... de nem. Biztosan te is gyakran látod az utcán, hogy csinos, karcsú nők teltebb pasival kavarnak. Egy városi legendának ezzel kapcsolatban már utánajártunk, de most a lelki mozgatórugókra fókuszálunk. Vajon mi nők miért is utasítjuk el a tökéletes hímet?

Forrás: Thinkstock

1. Önbizalomhiány

Ez egy örök női tulajdonság, amely megmérgezi a mindennapjainkat. Érdemes megfigyelni, mi a különbség abban, ahogy saját nemünk tökéletes példányaira reagálunk. Ha egy férfi megnézi az aktuális szexikon, Ryan Gosling szépen formált izmait, maximum azt gondolja: "Rendben van, az a dolga, hogy karban tartsa a testét". De ha egy nő pillant a gyönyörű Blake Livelyre, rögtön arra gondol, hogy "Jaj, én nem vagyok ilyen szép, vagyis a pasim tuti lelépne Blake-kel, ha találkoznának..." A helyzet az, hogy mi, nők, mindig hasonlítgatjuk magunkat és nem tudjuk elfogadni a testünk látványát szépnek. Ebből következően azt is csak nehezen hisszük el, hogy a pasinknak úgy tetszhetünk, ahogy vagyunk. És hogy jön mindez ahhoz, hogy miért a macival bújunk inkább az ágyba? Hát úgy, hogy ha mellettünk egy gyönyörű férfi fekszik, akkor ez a para megsokszorozódik, viszont ha a maci szuszog mellettünk, akkor abban bízunk, talán belátóbb lesz, és rájön, hogy a narancsbőrös popsink legalább tuti az övé, vagyis nem kezdi hajtani Blake Livelyt a hatos villamoson.

A Life.hu tippje:

Hogyan küzdd le az önbizalomhiányt az ágyban?
Deáki Tímea párkapcsolati tanácsadónk szerint: "Ha lehet, ne mondogasd a párodnak, hogy nem vagy elégedett magaddal. A kimondott szónak ugyanis súlya van. Ő kiakad, hogy miért csak siránkozol, s nem lépsz a tettek mezejére, s te sem leszel boldogabb, ha egyből nem cáfol meg a negatív hitedben. Fókuszálj az erősségeidre, s azt ne is hagyd szó nélkül. Lehet ezt úgy csinálni, hogy ne tűnj nagyképűnek, viszont kellően felcsigázd a párod."

2. A megfelelési kényszer elutasítása

Ha a párod maga a tökéletesség, akkor a lehető legritkábban jut eszedbe, hogy reggeli torna helyett sült, angolszalonnás reggelivel indítsd a napod. Helyette te is fél hatkor fogsz kelni és indulsz futni, egész nap salátázol - és este még mindig azon aggódsz, hogy van egy icipici babaháj a pocidon... De szerencsére többségünkben működik az egészséges életösztön, így sikeresen állunk ellen a frusztrációnak - és inkább lemondunk a tökéletes testű pasikról.

A Life.hu tippje:

Hogyan küzdd le a megfelelési kényszert?
Deáki Tímea párkapcsolati tanácsadónk szerint: "Próbált a fejedben helyretenni a következőt: attól, hogy a párod nem mondja, még simán lehet neki is problémája magával, amit bolond lenne elmondani. Így te se tedd, hacsak nem akarsz gyengének látszani. Tegyél érte, ha úgy érzed, hogy szükséges, majd légy büszke a teljesítményedre. A férfiak amúgy sem kertelnek: ha nem teszik nekik valami, megmondják. Vagyis ha csak bókokat kapsz, hidd el, hogy tetszel neki."

3. Apakomplexus

A macik legfőbb mentora a jól fejlett apakomplexusunk. A ma párválasztó fiatal nők fele már csonka családban, apa nélkül nőtt fel, így a lelke mélyén arra vágyik, hogy éppé tegye, ami eltörött. Ezért a tökéletesség helyett inkább azt a férfit választja, aki a benne élő apaképre emlékezteti. Aput, aki sörözik, a fotelba telepedve olvasgat vagy éppen az ágyon elheverve meccset néz. És még csak véletlenül sem edzi halálra magát.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Hogyan ismerd fel, hogy apakomplexusod van?
Deáki Tímea párkapcsolati tanácsadónk szerint: "Ha már az eddig egyszerűnek tűnő döntések előtt is csak az ő segítségével lépsz tovább, érdemes elgondolkodnod. Egy jó kapcsolat egyik alapja a közösen hozott döntések sorozata, de nem mindegy, hogy miben. A házvásárlásban döntsetek együtt, de azért ne hívd fel, hogy golden vagy jonatán almát vegyél-e magadnak uzsonnára..."

4. Biztonsági játékra törekvés

A biztonsági játék indítéka ugyancsak az előbb említett apakomplexus. Ha már édesanyánk mellől lelépett a párja, mi bizony nem szeretnénk ugyanígy járni! Bár a hetvenes-nyolcvanas évek apukái természetesen nem a tökéletességük miatt léptek le a családtól - többnyire frusztráltak és boldogtalanok voltak -, ez nem változtat a mi motivációnkon: elkerülni a párkapcsolat szétesését. Joggal gondolhatjuk azt, hogy a testével keveset törődő ember nagy valószínűséggel kicsit lustább is a kelleténél - így várhatóan a kisujját sem fogja mozdítani azért, hogy a csajokat hajtsa az edzőteremben. Örül, ha a fárasztó munkanapja végén megpihenhet kedvenc foteljában...

A Life.hu tippje:

Hogyan ismerd fel, ha csak biztonsági hálónak használod a kapcsolatodat?
Deáki Tímea párkapcsolati tanácsadónk szerint: "Nézz magadra: öt évvel ezelőtt ilyennek tervezted a jelenlegi életed? Mi hiányzik most, mi az, ami csak kényelmes a kapcsolatban, de nem ad igazán örömöt? Ha még érdekel a párod véleménye rólad és tenni sem terhes ezért, akkor még minden rendben van, hidd el."

5. Kedélyes esték

Meglehet, hogy a nők többsége azért választja Mr. Tökéletesség helyett a macit, mert vele kedélyesebb az este. A kövérkésebb test az élet szeretetére utal, a teltebbek joviálisabbak, mint az aszkéta típusú férfiak. A szigor, az önfegyelem az ajtón kívül maradhat - és az esték szólhatnak arról, hogy nagykanállal merjünk az élvezetekből...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.