asztrológia pályaválasztás csillagjegy horoszkóp munka ezotéria szakma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyén születési horoszkópképletében az úgynevezett MC (Medium Coeli) tengely jelzi, melyik szakma lehet igazán jó választás. Természetesen a napjegy – mint a személyiség alappilléreinek meghatározója – is jelentős befolyással lesz a nagy döntésekre, az aktív évek során épp ezen tulajdonságok irányítják rá a figyelmet az érdeklődési körre, a rejtett és ismert szakmai képességekre és a munkamorálra is.

Ha létezik ideális út a Kos számára, akkor egy biztos: mindegy milyen munkát választasz magadnak, legyen merő kihívás és kockázat minden napod, különben unatkozni fogsz. A változatosság, az aktivitás és a kreativitás hármasát kell ötvöznöd a sikerért cserébe. Jól teszed, ha különc leszel, és kilógsz a sorból. Akár hegymászóként hódítasz meg több ezer méter magas csúcsokat, akár riporterként idegen tájakat felfedezve számolsz be az élményeidről, dönts valami szokatlan mellett. Jó közeg számodra a kereskedelem, vagy lehetsz vállalkozó, hisz lyukat tudsz beszélni az emberek hasába. A folyamatosan benned tobzódó versenyszellem elvisz a célig. A fegyverek, fémek, erőt és állóképességet igénylő sportok (élsportolóként), pici agressziót sejtető szakmák mind választhatók számodra.

Bikaként szereted a kellemes közeget, és kifejezetten nem szereted a szűkölködést. Természetesen nem beszélünk le arról, hogy szociális jellegű munkát vállalj, ápolónő vagy épp mentős légy, de hosszú távon mást ajánlanak neked a csillagok. A bőség fogalmát kissé átértékelve rájössz, hogy ez a szó nem kizárólag pénzt, hanem tág tereket, szabad levegőt, utazásokat, izgalmas élethelyzeteket is jelezhet. Alapvetően két lábbal állsz a földön, kell, hogy a dolgokat megértsd, vagy akár meg is foghasd a saját kezeddel, így kifejezetten ajánlott terület számodra minden, ami a földdel függhet össze. Ilyen lehet a geológus, ásványszakértő, térképész, barlangász, gyógynövényszakértő, de akár természetgyógyászként is megállnád a helyed. Séfként, cukrászként, étteremvezetőként a legjobbak egyikévé válhatsz, de a hagyományos kézművesszakmák is bekerülhetnek a sorba.

Szükséged van olyan közegre, ahol lehetsz lent és fent, kint és bent, forgolódhatsz és jöhetsz-mehetsz kedved szerint, kevés kötöttséggel, sok kreativitással, és gazdag fantáziád bevethetőségével. A beszéd, a meggyőzés, az érvelés alapvető fontosságú, amikor szakmát választasz magadnak, így szóba jöhet bármi, ami tanácsadással, írásbeli vagy szóbeli közléssel, tájékoztatással, különféle információk megosztásával, kommunikációval függenek össze. A nyilvánosság lehetősége vonz, így a média területén fel fogod találni magad – akár te magad szolgáltatod a hírt, akár háttéremberként leszel egy fogaskerék-hálózat nélkülözhetetlen része. Újságírás, szövegírás, tolmácsolás, nyelvoktatás, grafikai munkák mellett akár a jogászi vagy a politikusi pálya is vonzhat.

A szeretet központi téma lesz a munkaválasztás során – valamilyen formában szerepelnie kell, nem fogsz tudni jelentős eredményeket elérni, ha nem szereted magát a munkát, az embereket, akikkel dolgozol, vagy épp az eredményt, amit létrehozol és leraksz az asztalra. Ha a szeretet hiánya miatt félmunkát végzel, azzal nem sokra mész. Épp ezért fókuszálj olyan témakörre, ahol az odaadás, a kedvesség, a szeretet minden pillanatban fellelhető. Az emberek, ezen belül a betegek, családok vagy a gyermekek iránti elkötelezettség mindenképpen nyert ügy, hát légy ápoló, orvos, szociális munkás, dadus, óvónő, pedagógus – a lényeg, hogy tartozzon választásod a segítőszakmák közé. Ha úgy érzed, ez abszolút nem vonz, akkor még kapaszkodód lehet a pénzügyi szektor, biztosítási ügynök, végsőként akár könyvelő.

Oroszlánként állandóan motivált vagy, nem szeretsz ülni a babérjaidon, a cselekvés és az ebből fakadó eredmény egyfajta lételemed. Jó eséllyel köteleződsz el valamilyen kreatív munka irányában, és ne zárd ki annak a lehetőségét, hogy egy nagyobb csapat tagja légy, később akár a vezetője, inspirátora. Fontosnak tartod a tekintélyt, a figyelmet, a tiszteletet, nem maradsz meg olyan közegben, ahol az emberek egymást tapossák. Nehéz ilyet találni, de rálelhetsz erre okos taktikával, ügyes tervezéssel az államigazgatás, a igazságügy, közigazgatás, orvoslás és jog területén is. Ne állíts fel magadnak túlzó szabályokat, akkor saját magadat korlátozod. Jó, ha kicsit játékos leszel, és könnyen lehet, hogy a színpadot neked találták ki, énekesként, színészként, végső esetben díszlettervezőként.

A Szűz egyetlen dolgot fog szem előtt tartani: azt, hogy bármi mellett köteleződjön el, az rendezetten, tervezetten és szervezetten folyhasson, hisz nagyon nehezen viseli a konfliktusokat és a rendetlenséget, szétszórtságot, tervezetlenséget. Bármilyen szerzői feladatban remekül helytáll, lehet rendezvény- vagy esküvőszervező, lakberendező, belsőépítész, vagy akár asszisztens, adatrögzítő, legvégső esetben még a takarítást is előbb elvállalja néhány nagyobb kihívást rejtő munkánál. A számok, a közgazdaságtudomány, a kimutatások, beszámolók vagy épp pályázatok készítése neki tökéletesen fekszik, de nem elvetendő egy kutatói, laboratóriumi, esetleg régészeti feladatkör. Kézművesként végtelen türelemmel készít gyönyörűséges tárgyakat, melyekkel akár hírnévre is szert tehet.

Nos, ha valakinek nagy mázlija lehet, az a Mérleg. Vénusz szépségéből fakadóan egyértelmű, hogy a szépségipar felé kell venned az irányt – még szerencse, hogy a szóba jöhető feladatok száma végtelen. Lehetsz rivaldafényben, vagy épp totálisan a háttérben. Válassz harmonikus közeget, ahol a szimmetria, a szépség, a finomság, a külcsín megteremtése áll a fókuszban. A szépségipar igazi fellegvárrá alakulhat életedben, és ha jól végzed a dolgod, egy idő után már tanácsadói vagy oktatói feladatokat fogsz ellátni, nagy elismerés és hírnév lehetősége mellett. A modellkedés, a divattervezői munka mellett az olyan „hétköznapi” témák is felkerülhetnek a palettára, mint a fodrász, kozmetikus, pedikűrös, műkörömépítő vagy sminkes. Ha nagyot akarsz alkotni, irány a plasztikai sebészet, teljesen más irány, de a cél hasonló a grafikai, tördelői munka frontján.

Skorpióként tudjuk rólad, hogy szeretsz szurka-piszkálni másokat, ugyanakkor ez a sokszor nem feltétlenül szimpatikus jellemvonás szakmaválasztás során akár jól is jöhet. Lelki ember vagy, így kifejezetten ajánlottak neked a lélekbúvárszakmák, amelyek során le kell hatolnod a másik személy vagy személyek pszichéjének legmélyebb bugyraiba, hogy valós, egyben hathatós segítséget tudj nyújtani. Ugyanakkor ne szűkítsd be a teret, hisz nem csak emberekről, hanem akár állatokról vagy a természetről is beszélhetünk. Állatorvos, biológus, növénytermesztő, fitoterapeuta, coach, pszichológus, pszichiáter, orvos szakmák mellett akár a barlangász, búvár, boncmester, tetoválómester, vagy éppen párkapcsolati terapeuta területre is elkalandozhatsz. A sokszor tabunak tartott témáktól sem rettensz meg, így nem lesz meglepő, ha választott szakmád a halállal vagy a szexualitással függ össze.

Ha valakinek bátran üzenhetjük, hogy „az lehetsz, ami csak lenni szeretnél!”, nos, az a Nyilas jegy szülötte. Ideális esetben bármilyen feladatot képes vagy ellátni, és nem okoz gondot, ha egyedül kell lenned, de feltalálod magad csapatban is, örülsz, ha csend vesz körül, és nem bánkódsz akkor sem, ha óriási a sürgés-forgás körülötted. Fontos, hogy mindig tanulj, és ne riadj meg az új kihívásoktól, vagy attól, ha rövidebb-hosszabb időre távolra kell utaznod. Szóba jöhetnek esetedben az idegenvezető, pilóta vagy stewardess, hajós kapitány vagy matróz, felfedező és hegymászó, barlangász vagy űrhajós szakmák is, viszont fontos, hogy ne félj a szervezéstől és a tervezéstől sem. Igen könnyen teremtesz kapcsolatokat, ezt szakmai döntéseid során mindig vedd figyelembe.

A nagy kihívás az, ami igazán lázba hoz – de nem mindig érkezik meg akkor és úgy, ahogy te szeretnéd. Egyetlen igazán fontos feladatod van, méghozzá megtanulni azt, hogy a lehetőségek számát te tudod gyarapítani, megsokszorozni. Ne várj a csodára, hanem szükség esetén vállald el azt, ami épp adódik. Lehet, hogy lesz pár hibásnak tűnő ugródeszka az életedben, de épp ezek visznek feljebb és feljebb, így pedig eljutsz a célig, ahová szeretnél. Földies gondolataid miatt érdemes szó szerint két lábbal járnod a földön, ezért jó közeget találsz az államigazgatás és közigazgatás területén, de akár a jog vagy a közgazdaság és pénzügy is előtérbe kerülhetnek. Pénzügyi tanácsadó, bankigazgató, bankár, hiteltanácsadó, vállalkozó? Bármelyik lehetsz, csak tedd a dolgod. Ha tanári szakma mellett döntesz, akkor a humán irányvonalak között válogass.

A Vízöntők csapata egy különálló csoport a karrierépítés sokszor kusza közegében. Vízöntőként nem vagy átlagos, ki akarsz lógni a sorból, és nehezen illeszkedsz be a szigorú szabályrendszerekkel dolgozó közegekbe. Ugyanakkor van neked is olyan terep, amin jól érzed magad, és gyorsan lépkedhetsz felfelé a ranglétrán. Fontos, hogy nem szeretsz kicsiben gondolkodni, mindig a nagy, az egyedi, a különleges motivál, mindezt akár társadalmi, politikai vagy világi szinten teszed. Maximálisan magadra találsz, ha állatokat kell megmenteni, ha elnyomott csoportokért, kisebbségekért kell kiállnod jogvédőként, de vonz a környezet- és vízgazdálkodás kérdése, nem idegen az informatika világa vagy a jövőkutatás, akár például asztrológusként. Rajongsz az új technológiákért, fejlesztésekért, akár a kutatás-fejlesztés terepén is elboldogulnál.

A Halak jegy képviselőjeként elsődleges célod, hogy adhass valamit az embereknek, vagy akár állatoknak. Kifejezetten jó választás számodra a gyógyítás bármely formája, legyen szó testről, lélekről vagy pszichéről. A másokról való gondoskodás alapelemed, ezért a szociális szakmák közt kezdj el keresgélni. A szociális munkás, ápolónő, orvos, természetgyógyász, segítő tanácsadás és pszichológia bármely válfaja szóba jöhet. Művészi ambícióid is vannak, így az előzőek mellett ezeket se dobd sutba: kézművesség, fényképészet, festőművészet vagy énekesi, esetleg színészi pálya. Spirituális érdeklődésed is irányt mutathat, elmerülhetsz bátran a misztika világában, akár teológiáról, lelkészségről legyen szó, vagy akár illuzionistaként vagy asztrológusként is remekül megállnád a helyed.
Mi a legrosszabb tulajdonságod? Horoszkópod mindent elárul róladhttp://www.life.hu/horoszkop/20170116-horoszkopod-elarulja-mi-a-legrosszabb-tulajdonsagod.htmlSenki sem tökéletes, emiatt felesleges pálcát törni mások feje felett. Egy kis humorral szemlélve pedig máris sokkal másabb színben tűnnek fel még a legbosszantóbb jellemvonások is. Kíváncsi vagy, hogy neked mi az? Lentebb kiderül, ám vigyázat, nehogy túlságosan komolyan vedd magad! Horoszkóp--Szinglihoroszkóp: melyik csillagjegy illik hozzád a horoszkópod szerint?http://www.life.hu/horoszkop/20170105-melyik-csillagjegy-illik-hozzad-a-horoszkopod-szerint.htmlA házasságok vajon tényleg az égben köttetnek? A mondás szerint igen, de vajon az asztrológia iránymutatásai segíthetnek a jó döntésben? A szerelmi kapcsolatok milyenségét, tartalmát erőteljesen befolyásolják a bolygók. Nézd meg, hozzád ki illik a csillagjegyed alapján! Horoszkóp--Kínai horoszkóp: 2017 a Kakas éve leszhttp://www.life.hu/horoszkop/20161202-a-life-hu-kinai-horoszkopja-a-2017-es-evre-ami-a-kakas-eve-lesz.htmlJanuár 28-án beköszönt a kínai újév, jön a Kakas éve. Már a Majom évében is megfigyelhető volt egy jól körülírható, javuló tendencia, ami folytatódni fog: javul a kedélyállapotunk, még a vegyes hatások ellenére sem hagyjuk magunkat leigázni. A legfontosabb, hogy minden élethelyzetben keressük a jót, a tanulnivalót, és törekedjünk az egyensúly létrehozására. Megéri a befektetett energiát. Horoszkóp--2017 elhozza neked a boldogságot? Nagy éves szerelmi horoszkóphttp://www.life.hu/horoszkop/20161201-a-life-hu-2017-es-nagy-eves-szerelmi-horoszkopja.htmlAz új esztendő elmélyíti a már meglévő kapcsolatokat, irányt mutat a párkeresőknek, és lángra lobbantja a szenvedélyt. 2017 minden csillagjegy szerelmi életében elhozhatja a változást – legyen az jó vagy éppen rossz. Azt azonban ne felejtsd el: bárhogy is alakul, minden azért játszik össze, hogy a végén boldog legyél. Horoszkóp--Mit hoz 2017? Horoszkópod elárulja, mire számíts a jövő évbenhttp://www.life.hu/horoszkop/20161123-a-life-hu-2017-es-evi-altalanos-horoszkopja.htmlA Nyilasban járó Szaturnusz sok megoldandó feladatot halmoz fel, ugyanakkor a Mérlegben haladó Jupiter hátszelet ad mindezek megoldásához. Ebben az évben tehát minden adott lesz a sikerhez, és csak rajtad múlik, meddig viszed. Horoszkóp--Nagy éves pénzhoroszkóp: így alakul a karriered 2017-benhttp://www.life.hu/horoszkop/20161202-a-life-hu-2017-es-nagy-eves-penzhoroszkopja.htmlSzaturnusz nem könnyíti meg mindennapjainkat, ám azok, akik beismerik a saját hibáikat, s új útra mernek lépni, nyerni fognak. Merj a jövőbe tekinteni, s hidd el, hogy létezik jobb annál, ami van, még akkor is, ha egyébként jól mennek a dolgaid. Horoszkóp--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.