Adjunk a reteknek új esélyt: így készítsünk isteni savanyúságot belőle

retek, szeletelt retek
Shutterstock - HandmadePictures
gasztronómia savanyúság retek
A retek redkívül egészséges, mégsem fogyasztunk belőle eleget. Íme, egy újabb felhasználási módja, ami eddig ismeretlen ízvilágot adhat a sülteknek, vagy éppen a gombás ételeknek.

A retek valamiért nem örvend akkora népszerűségnek, mint amekkorát megérdemelne. Már az ókorban is ismerték és termesztették ezt a zöldséget, aminek meglehetősen magas a C-vitamin tartalma, vagyis érdemes beépítenünk az étrendünkbe. Általában szendvicsekkel fogyasztjuk, ha fogyasztjuk, íme azonban egy újabb felhasználási módja: készítsünk belőle savanyúságot. Frissességet és roppanósságot visz az étkezésbe. Bátran ehetjük sültek vagy gombás ételek mellé.

Hozzávalók:

  • 15 db közepes méretű retek
  • 158 ml vörösborecet
  • 11,5 dkg cukor
  • 2 tk. durva szemű só

Elkészítés:

A retket mossuk meg alaposan, majd karikázzuk fel nagyon vékonyan. Ezután egy tálban keverjük össze a cukrot, az ecetet és a sót, forgassuk bele a retket és hagyjuk állni. A legjobb néhány órűn belül elfogyasztani, de a hűtőben egy napig is eltartható - írja a Mindmegette.

Ezért nem mindegy, hogy mikor és milyen zöldséget fogyasztunk

A zöldség, gyümölcs és a megfelelő mennyiségű rost fogyasztás nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából. Ám ha nem a megfelelő napszakban fogyasztjuk őket, sokkal nagyobb károkat okozhatnak a szervezetünkben, mint gondolnánk.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.